Svijet
POČINJU PRIPREME ZA POSJET SVETOG OCA GLAVNOM GRADU BIH

Papa će iz Sarajeva poslati poruku mira
Objavljeno 3. veljače, 2015.

Vezani članci

NEOČEKIVANA NAJAVA SVETOG OCA RAZVESELILA VJERNIKE U BIH

Papa Franjo: Dolazim u Sarajevo 6. lipnja

Nakon što je pred tisućama vjernika u nedjelju na Trgu svetog Petra u Vatikanu papa Franjo najavio dolazak u Sarajevo, glavni grad BiH, iz te zemlje stižu pozitivne reakcije. Kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto, Papa je uvijek imao želju za susretom s narodom u BiH. Najavio je kako odmah započinju pripreme za ovo njegovo putovanje.

- Riječ je o pastoralnom papinom pohodu. Na sva putovanja papa Franjo ide kao pastir Katoličke Crkve, a ne kao državni poglavar. Papa dolazi kao otac, pastir i kao osoba koja utjelovljuje mudrost Katoličke Crkve - rekao je nadbiskup Pezzuto. Dodao je kako je ovaj posjet doprinos učvršćenju mira.

- U Papinom srcu velike su vrijednosti kao što su solidarnost, osjećaj poštivanja jednih prema drugima, dijalog na svim razinama, mir i sve će to prenijeti narodu BiH te blagosloviti tu zemlju - rekao je Pezzuto.

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić izrazio je uvjerenje u stvaranje pozitivnog ozračja u BiH kako bi se što bolje pripremili za Papin dolazak.

Središnji događaj jednodnevnog posjeta bit će slavlje svete mise koju će papa Franjo predvoditi s narodom, a osim susreta s biskupima vjerojatno će biti organiziran i posjet Predsjedništvu BiH. Puljić i Pezzuto podsjetili su kako je papa Franjo sam najavio da dolazi kao hodočasnik mira.

- Papa će poslati poruku mira i pozvati na jačanje međuljudskih odnosa - kazao je kardinal Puljić.

Prilikom planiranja posjeta Sarajevu posebna pažnja biti posvećena siromašnima i nemoćnima.

- Vodit ćemo računa o onima koji su posebno u Papinom srcu, a to su siromasi općenito - kazao je Pezzuto, a Puljić je dodao kako su “skoro svi u BiH siromašni, pa je to razlog više da Papa prema najvećem broju ljudi u toj državi gaji posebne osjećaje”.(D.Pav.)

Možda ste propustili...

AMERIČKOG DRŽAVLJANINA RUSKI SUD ZADRŽAO U PRITVORU NA 10 DANA

Pritvoren zbog psovanja

Najčitanije iz rubrike