Sport
U NK OSIJEKU DAŠAK OPTIMIZMA

Tko ne bude spreman podrediti se momčadi – neće ni igrati!
Objavljeno 31. siječnja, 2015.
Protiv Celja smo izgledali vrlo dobro i to je ohrabrujuće, kaže trener “bijelo-plavih”

Konačno su iz Novigrada, gdje su se proteklih desetak dana nogometaši Osijeka spremali za nastavak sezone, počeli stizati i nešto optimističniji tonovi.

Razlog tomu bila je dobra partija koju je, uvjetno rečeno, pričuvna momčad pružila protiv Celja, najjačeg suparnika koji je dosad testirao “bijelo-plave”. Iako su izgubili, trener Tomislav Rukavina bio je vrlo dobro raspoložen i zadovoljan pruženom igrom.

- Poraz je splet nesretnih okolnosti. Primili smo pogodak dok smo imali igrača manje jer je izvan igre bio ozlijeđeni Špehar, ali rezultat mi neće pokvariti dojam. Igrali smo vrlo dobro, a posebno se to odnosi na prvih 20-ak minuta u drugom poluvremenu, kada Celje nije otišlo sa svoje polovine koliko smo ga pritisnuli. Celje je dobra momčad, treća u prvenstvu, ima dugi niz susreta bez poraza i jedini su dvaput svladali Maribor prošle jeseni - priča Rukavina.

Svaki trener voli kad mu ljudi koji mu nisu u prvom planu daju do znanja da su spremni žestoko se boriti za mjesta u prvoj postavi.

- Nemamo mi još uvijek prvu ili drugu momčad. To sam jasno igračima dao do znanja i na sastanku. Ako ćemo iskreno, u ovom trenutku devet pozicija u prvoj momčadi još nema svog sigurnog vlasnika. Svi se još stignu nametnuti i to igrači znaju - tvrdi trener “bijelo-plavih”.

Ako je situacija doista takva, neizvjesnost oko podjele dresova u prvoj momčadi “bijelo-plavih” nikada nije bila veća. Iskreno, to nam i nije čudno, jer u Osijekovu igračkom kadru malo je onih koji posebno iskaču kvalitetom. Uglavnom su to igrači sličnih vrijednosti pa će u izboru momčadi možda nerijetko presudna biti forma pojedinca. Zanimljivo, u tom pričuvnom sastavu bio je i Nermin Jamak, koji je jesenas pokazao puno dobrih stvari.

- Jamak je u toj poziciji samo zbog toga što je propustio dosta treninga u prvom dijelu priprema. No otkako smo došli u Novigrad, radi normalno i, ako sve ostane po planu, on će u Zadru biti starter - objašnjava Rukavina.

Ima još nekoliko imena koja su se u Novigradu „izbacila“ u prvi plan.

- Čuljak se pokazao dobrom akvizicijom, čak i na pozicijama u veznom redu uz obje aut-linije. Moram istaknuti i Andreja Lukića koji je vrlo ozbiljno i predano pristupio obvezama otkako nam se priključio i u ovom je trenutku vrlo blizu da prigrabi jednu od dvije stoperske pozicije. Zadovoljan sam i Laštrom, koji bi lako mogao biti naš novi Jonjić kad se još malo uklopi. Šteta što ga nećemo imati u Zadru, ali iz te kože ne možemo - priča Rukavina.

Živnuo je trener “bijelo-plavih” nakon što je u početku priprema bio pomalo depresivan, što za njega nije baš uobičajeno stanje. No igre koje je momčad počela pružati, očito su ga ohrabrile i zato poručuje:

- Čeka nas žestoka borba za goli prvoligaški život i treba znati da će tu biti malo ljepote i umjetničkog dojma. Morat ćemo na svakoj utakmici okrvaviti koljena ako želimo osvajati bodove. I još jedna stvar. Svi igrači na prvo mjesto moraju staviti klupske potrebe. Bilo kakvi individualni ciljevi u ovoj su situaciji neprihvatljivi i tako ću se postaviti. Tko se ne bude bio spreman maksimalno podrediti momčadi i našem cilju – neće dobiti priliku igrati - odlučno je zaključio Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Dalibor KELER
HUSIĆ POSTAJE “BIJELO-PLAVI”

Edin Husić uvjerio je stručni stožer osječkog prvoligaša kako bi mogao biti koristan “bijelo-plavima” u proljetnom dijelu sezone.

- Moja će preporuka biti da ga zadržimo, a sad treba vidjeti financijsku stranu tog posla. Husić u ovom trenutku možda i nije u idealnom stanju, ali vrlo brzo ćemo ga dotjerati. Nedostaje mu utakmica, ali kvalitetu posjeduje - procjenjuje Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

PROPALA “GENERALKA“

Nogometaši Osijeka pripreme u Novigradu trebali su zaključiti susretom protiv slovenskog prvoligaša Krke iz Novog Mesta. Međutim, ništa od utakmice jer je travnjak igrališta u Novigradu bio natopljen vodom. Pokušali su Osječani pronaći novog suparnika s kojim bi susret odigrali danas, ali i to se izjalovilo pa je trener Tomislav Rukavina odlučio zaključiti pripreme i momčad vratiti u Osijek. Danas i sutra bijelo-plavi će predahnuti, a od ponedjeljka kreće redovita priprema za proljetnu premijeru u Zadru koja će se odigrati u nedjelju 8. veljače. (D.Kl.)

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike