Sport
NAŠI RUKOMETAŠI BEZ KIKSA

Igor Karačić: BiH je zaslužila prolaz, a mi jedva čekamo Brazil
Objavljeno 23. siječnja, 2015.

Apsolvirana je utakmica s Bosnom i Hercegovinom, gotovo i zaboravljena čim su naši rukometaši napustili teren. Ipak, slijedi najvažniji obračun Svjetskog prvenstva, u kojem će biti ispunjen onaj primarni cilj. Bez obzira na stopostotan učinak u prvih pet kola, ništa to neće vrijediti ako naši rukometaši zakažu u osmini finala protiv Brazila. Otvaraju im se veliki horizonti, no ne treba preskakati stepenice.

Susret s Bosnom i Hercegovinom bit će povijesni i po prvom sudaru dvojice braće u dvije različite reprezentacije. Prvi je pred novinare stao poraženi Ivan Karačić, a njegova su brata Igora, inače igrača susreta, ”razvlačili“ u tzv. flash zoni, gdje odmah nakon utakmice izjave snimaju nositelji TV prava.

- Ne znam što reći. Očito smo se ispraznili. Potrošili smo se i psihički i fizički u onoj utakmici s Tunisom i, na žalost, završavamo Prvenstvo onako kako nismo očekivali. Hrvatska je odlična reprezentacija, bez obzira na to što su promijenili cijelu početnu postavu, a ni protiv te druge nismo ništa mogli - iskren je BiH reprezentativac Ivan Karačić.

U tom pomiješanom sastavu hrvatski izbornik Slavko Goluža veću priliku dao je Iliji Brozoviću.

- Najavio mi je tako nešto izbornik, nadam se kako sam je dobro iskoristio. Sigurno je kako mogu igrati još bolje, a vjerujem da će i Hrvatska igrati još bolje - kaže Brozović.

Ivan Ninčević nije htio puno o BiH, već se okrenuo Brazilcima:

- Trče, bore se, neće biti lako. No pokazalo se kako Hrvatska ima dosta dobrih igrača, mi svi ostali željni smo igre i svaku priliku treba maksimalno iskoristiti, a mislim kako smo u ovoj utakmici to i napravili. Borili smo se, trčali naprijed-natrag, igrali dobro u obrani.

Ivan Slišković igra sve bolje.

- Mi svi koji smo igrali više danas protiv BiH, ali i protiv Irana, mislim, dobro smo odigrali. Dobro je to za cijelu momčad jer se ovi glavni mogu dovoljno odmoriti.

Slijedi Brazil?

- Teška utakmica i, vjerujte, neće biti nimalo lako. Igraju agresivno u obrani, brzi su, trebat će se puno kretati bez lopte da bismo probili tu zonu. No ja vjerujem u pobjedu.

Naš vratar Filip Ivić pokazao je kako se na njega može ozbiljno računati.

- Malo sam pred kraj propustio obraniti nekoliko izglednih situacija, pa sam se još jače usredotočio. Slijedile su dvije-tri dobre obrane.

Motivirali su ga suparnički navijači?

- Ha, ma ne bih o tome! Više bih se okrenuo Brazilu, neće to biti nimalo lagana utakmica, namučili su Španjolsku i trebat ćemo se dobro potruditi da ih pobijedimo.

Razgovore ugodne zaključili smo s najboljim igračem susreta, drugim Karačićem, onim iz “kockaste” postave, Igorom:

- Siguran sam kako Bosna i Hercegovina vrijedi više, no teško se bilo vratiti nakon teške utakmice protiv Tunisa. No već je plasman na SP dobar rezultat i mogu biti ponosni na to. I ja sam iskreno razočaran što nisu prošli u daljnji krug, a zaslužili su. Mi smo ispunili očekivanja, naravno da je bilo pogrešaka, ali to je sastavni dio igre. Okrećemo se Brazilu i jedva čekamo tu utakmicu. (K. L.)

Ivan Slišković

hrvatski rukometaš

Naš sljedeći suparnik igra agresivno u obrani, brzi su, trebat će se puno kretati bez lopte da bismo probili tu zonu

Filip Ivić

naš vratar

Okrećemo se Brazilu, neče to biti nimalo lagana utakmica, namučili su Španjolsku i trebat ćemo se dobro potruditi da ih pobijedimo

Igor Karačić

igrač utakmice protiv BiH

Mi smo ispunili očekivanja, naravno da je bilo pogrešaka, ali to je sastavni dio igre

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike