Sport
BORNA BARIŠIĆ MOGAO JE NAPUSTITI GRADSKI VRT

Osobne sam ambicije podredio klupskim
Objavljeno 24. siječnja, 2015.
Borna je bio među najboljim Osijekovim igračima jesenas

Borna Barišić pravi je primjer kako igrači koji dođu iz Treće lige nisu osuđeni na propast među prvoligaškim vukovima. Samo treba biti strpljiv i marljiv. Borna je to bio i vratilo mu se na najbolji način.

Nije mu bilo lako jer je u početku imao problema s prilagodbom, šutio je, radio i upijao savjete. I već je prošlog proljeća počeo sve češće otkrivati svoj potencijal, a jesenas se pretvorio u jednog od glavnih igrača Osijeka. Njegove igre nisu ostale nezapažene jer igra na poziciji lijevog beka koja je iznimno deficitarna ne samo u Hrvatskoj nego i šire, pa su već ove zime stigle neke ponude na njegovu adresu.

- Bilo je kontakata sa zagrebačkim Dinamom, Videotonom i s još nekim klubovima, ali nisu to bile ponude koje bi mene ili klub 'izbacile iz cipela'. Zato sam osobne interese podredio klupskima i odlučio ostati. Želim dati svoj puni doprinos u osiguravanju opstanka, a i nikamo mi se ne žuri u ovom trenutku. Ako budem igrao na razini od jesens, ponuda će biti i u ljeto. Sada me samo zanima postizanje što boljeg rezultata s klubom - kaže Borna Barišić, lijevi bek bijelo-plavih.

Jesenas, nažalost, nije dovršio dobro započetu polusezonu. Pred kraj je imao zdravstvenih problema koji su ga odvojili od terena u posljednjih nekoliko kola.

Zdravstveni problemi bili su vezani uz stopala. Spominjale su se kurje oči.

- Bilo je malo složenije od kurjih očiju. Da su samo one bile u pitanju, stisunuo bih ja zube. Radilo se o nekakvoj virusnoj infekciji. No, sad je to sanirano i neće mi više smetati.

Kada su se kapetan Hrvoje Kurtović i on zbog zdravstvenih problema morali preseliti na tribinu, zaredali su kiksevi na domaćem travnjaku koji su Osijek bacili u vrlo nepovoljan položaj. Osjetila se njihova apstinencija.

Tako je ispalo. No, čvrsto vjerujem kako će nam proljeće biti uspješnije od jeseni. Brzo ćemo znati gdje smo. Ovako sa strane možda sad ne izgleda sve najbolje jer smo izgubili dva ponajbolja igrača (Jonjić, Mišić, nap. a.). Ipak, ova momčad ima nekih unutrašnjih rezervi, iako smatram kako se ne bi bilo zgorega još malo igrački pojačati. Međutim, nije na nama igračima da razmišljamo o tome. Mi se trebamo pripremiti kako treba i pružati bolje partije nego jesenas.

Hoće li se navijači opet morati tresti do krajnih granica kada je u pitanju osiguravanje prvoligaškog statusa?

- Ove ćemo se sezone valjda puno ranije riješiti briga oko opstanka. Ne bi bilo dobro opet strepjeti doslovce do posljednjih minuta sezone - zaključio je Barišić.

Za taj cilj Borna itekako može dati svoj golem doprinos s obzirom na to da izvodi i većinu prekida tijekom utakmice. Oni su nerijetko znali biti jedno od najjačih Osijekovih oružja, a to dosta ovisi i o kvaliteti Borninog ubačaja...

Dalibor KELER
Dva pogotka Vojnovića za pobjedu nad Rudarom

Nogometaši Osijek u prvom pripremnom susretu ove zime su u Novigradu svladali slovenskog prvoligaša Rudar iz Velenja s 2:1 (0:0). Oba pogotka za bijelo-plave postago je Aljoša Vojnović (67-11m i 75.), dok je pogodak za Slovence, također s “bijele točke“ zabio Firer. Inače, Osječani su u prvom dijelu isto imali kazneni udarac, ali je Josip Barišić pogodio vratnicu. Trener Tomislav Rukavina priliku je dao svim raspoloživim snagma, pa su igrale dvije momčadi svaka po jedno poluvrijeme. Za Osijek su u prvih 45 minuta igrali: Lončarić, Špehar, Pranjić, Lukić, Čuljak, Vitaić, Šorša, Jamak, Mandić, J. Barišić i Baraban. U drugom dijelu bijelo-plavi su zaigrali s posve novom postavom u sastavu: Mikulić, Matas, Bralić, Arsenić, B. Barišić, Kurtović, Vojnović, Škorić, Glavaš, Perošević i Mešanović.(D.Kl.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike