Sport
ODBOJKAŠI BOROVO-VUKOVARA SPREMNI ZA ISKORAK

Imamo sve za napad na elitnu skupinu
Objavljeno 22. siječnja, 2015.

Debitant u elitnom razredu nije loše odradio dosadašnji dio sezone. Odbojkaši Borovo-Vukovara trenutno drže peto mjesto Skupine II Prve hrvatske lige, ali s dobrim izgledima da u preostala tri kola osnovnog dijela poprave plasman i plasiraju se u vodeći kvartet.

Taj će u nastavku razigravati za proboj u doigravanje, ali i Skupinu I za sljedeću sezonu.

Akcije su učvršćene nakon dobro obavljenog posla u zimskoj stanci. U prijelaznom roku klub se osnažio igrački, ali i stručno. Angažirani su provjereni, prvoligaški igrači, koji bi trebali osigurati željeni rezultatski iskorak.

Sve to na parketu treba uklopiti novi trener Miroslav Đekić, koji je donedavno vodio ženskog osječkog prvoligaša. Uz stari kadar, sada može računati na Dragana Puljića (srednji bloker), Luku i Filipa Vranješa (primači), Andreja Papa (dizač) i Karla Dudaša (libero). Imena uglavnom dobro poznata, jer svi su bili i članovi Murse-Osijek.

- Doveli smo petoricu kvalitetnih igrača, najzvučnije ime svakako je Puljić, koji je jedan od najboljih srednjaka lige, bivši reprezentativac. Ostali također imaju “pedigre”, stoga ne sumnjam da ćemo i na parketu biti još bolji nego dosad - kaže sportski direktor Vladimir Barić.

Nema sumnje da je klub u kratkom roku napravio puno. Plasman u Prvu ligu, izgledi za odlazak u jaču skupinu, dosezi su vrijedni poštovanja. Ali, izgleda da to nisu najbolje prepoznale gradske strukture, u razdiobi financijskog kolača, Borovo-Vukovar nije baš profitiralo.

- Za ovu godinu trebali bi dobiti 60.000 kuna. Očekivali smo snažniju injekciju iz blagajne, jer ovo je projekt koji ide uzlaznom putanjom. Nismo zadovoljni takvom raspodjelom, tražili smo i prijam kod gradonačelnika, kako bismo ga upoznali s našim ambicijama, ali nismo još stigli do njegova ureda. No, bez obzira na sve, ne odustajemo od našeg programa - naglašava Barić.

Za osiguranje mjesta u vodećem kvartetu Skupine II ključna je već prva utakmica u ovoj godini. Borovo-Vukovar u subotu gostuje kod direktnog suparnika, Centurion Pule, koja ima dva boda viška. Ali, u klubu vjeruju da će se situacija nakon međusobnog ogleda okrenuti u njihovu korist. N. Benčina

Možda ste propustili...

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

Najčitanije iz rubrike