Sport
TRENER NK OSIJEK UOČI ODLASKA U NOVIGRAD

Rukavina: Teško je naći igrače koji su slobodni, malo koštaju a da su dobri
Objavljeno 19. siječnja, 2015.
Trenera najviše zabrinjava Jamak, koji je zbog ozljede izvan treninga

Nogometaši Osijeka završili su prvi dio priprema u Gradskom vrtu. Nakon napornog rada dobili su dva slobodna dana (nedjelja, ponedjeljak) te će u utorak otputovati na drugi, desetodnevni dio u Novigrad.

Trener Tomislav Rukavina nije imao prigovora na odrađeno, igrači su odrađivali sve zacrtano, no ne može biti presretan činjenicom da se momčad još uvijek nije kompletirala.

- Zadovoljni smo radom i svim onim što su igrači pružili u dosadašnjem dijelu priprema. Nismo zadovoljni što se nismo kompletirali za pripreme, vjerojatno će biti još dolazaka, ali ti igrači neće doći na vrijeme i pitanje je kako i koliko će biti spremni za start drugog dijela sezone. Nama su te prve dvije-tri utakmice bitne, pogotovo prva. Ipak, verujem da će biti dolazaka i da će ti igrači biti u određenom ritmu treninga, da se lakše uklope, u suprotnom bit će problema.

Provjera sa Slovencima

“Bijelo-plavi” su u ovom prvom dijelu odradili i dva susreta, jedan međusobno te drugi protiv juniorske momčadi. U planu je bila i treća utakmica, ove nedjelje protiv Belišća, no taj je ogled zbog većeg broja bolesnih igrača u redovima trećeligaša otkazan. Osječkom su prvoligašu tako ostale još četiri provjere, koje će odraditi u Novigradu, i to protiv slovenskih prvoligaša, a za sada su potvrđene tri, protiv Rudara, Celja i Krke.

- Nije nam ovo otkazivanje susreta s Belišćem ništa poremetilo, ta je utakmica bila najavljena, ali mislim da bismo je otkazali i ovako jer osjetili smo na našim igračima da je rad bio jako dobar i da bi od susreta bilo više štete nego koristi. Igru ćemo dotjerivati u Novigradu protiv jakih slovenskih prvoligaša, to će biti filtar, tu će se vidjeti tko je koliko spreman i koliko smo kao momčad spremni.

Na treninzima u Osijeku bilo je određenih problema. Nekoliko igrača izostalo je s ponekog treninga zbog viroze, a drugi su se žalili na upalu tetiva, što je bila posljedica rada na umjetnoj podlozi.

- Zabrinjavaju neki igrači, prije svega Jamak, koji praktički nije ni trenirano s nama. I Perošević ima određenih problema, kao i Josip Barišić. Ako tome dodamo igrače koji će vjerojatno doći a nisu bili s nama, jasno je da teško možemo biti u optimalnom stanju na samom početku. Ali što je, tu je, gledam i pratim druge klubove, imaju slične probleme, skupljaju se u etapama kao i mi. Na nama je da odradimo što bolje možemo, a kakav će biti učinak - moramo se nadati najboljem. Imamo jako veliku pomoć starijih igrača, Kurtovića, Mikulića..., a treba istaknuti Aljošu Vojnovića, koji svojom ozbiljnošću, profesionalnošću i kvalitetom znatno pridonosi kvaliteti cijelog treninga.

Strpljen - spašen

Od najavljenih pojačanja ovog je prijelaznog roka u Gradski vrt stigao samo Vojnović, a Tomislav Čuljak i Zoran Arsenić tek se trebaju potvrditi. I sam Rukavina nekoliko je puta istaknuo kako je momčadi iz jesenskog dijela prvenstva nužno nekoliko pojačanja. Najavljena je i pomoć Rijeke, posudbom nekih igrača, ali trenutno se i to zakompliciralo, pa su Osječani prisiljeni i dalje biti strpljivi.

- Puno se o tome pričalo, o pomoći ne samo Rijeke nego i Dinama, ali do sada se ništa nije realiziralo i ja sam prilično oprezan što se toga tiče. Sigurno je dobro da ti dečki rade punim intenzitetom u svojim klubovima i ako dođu, lako će se i brzo uklopiti u naš kolektiv. Međutim, moramo biti oprezni, poučeni prijašnjim iskustvima, nismo baš imali pretjeranu pomoć. Ipak, određene garancije postoje pa ćemo vidjeti.

Posebno su traženi napadači, ali Rukavini je jasno kako Osijek nije u situaciji da tako lako ostvari željene transfere.

- Naglasili smo da se trebamo pojačati, pogotovo u napadačkom dijelu. Za sada nismo baš uspješni, ali se nadamo da ćemo biti. Međutim, moramo biti svjesni kako je teško u ovom trenutku naći igrače koji su slobodni, besplatni ili ne koštaju puno a da su dobri. Ti su već po raznim klubovima. Ali ne trebamo se predati, tražit ćemo dalje.

Ovisno o dolascima složit će se i konačna lista igrača koji će iz Gradskog vrta otići na posudbe. Neki su već otišli (Dugandžić, Ugarković, Mioč), a za preostale će sudbina biti jasna kada bude potpuno sigurno koji će igrači ojačati osječki kadar.

- Sama činjenica da nemamo definiranu listu putnika za Novigrad dovoljno govori o situaciji. Iščekujemo u iduća dva dana da se nešto dogodi, s Rijekom ili eventualno s Dinamom. To će krojiti listu igrača koji u ovom trenutku neće biti s nama, a kojima je puno bolje da negdje igraju nego da su na klupi ili tribini. Ti igrači to ne smiju shvatiti kao neku kaznu, nego nešto što je dobro i za njih i za klub - objasnio je trener osječkog prvoligaša nakon završetka prvog dijela priprema, a uoči drugog dijela u Novigradu.

Goran ROGULJIĆ
ČEJVANOVIĆ I CUEDAN NISU PROŠLI

Flavius Cuedan i Kenan Čejvanović neće ostati s “bijelo-plavima”, Rukavina i njegov stožer procijenili su kako od rumunjskog napadača i BiH stopera ne mogu dobiti traženo već ovog proljeća.

- U principu sam protivnik proba jer teško se igrač u četiri-pet dana može pokazati. To nije garancija ničega, prekratak je rok. Pogotovo u ovom pripremnom dijelu, kada su došli prilično nespremni i uletjeli u prilično jak ritam rada momčadi. Nakon dva treninga osjetilo se da ih je stigao umor i nisu ni mogli pokazati svoje najbolje lice. Zanimljivi su igrači, no u ovom trenutku ne možemo računati na njih jer im treba dosta vremena da se uklope kod nas - kazao je Rukavina.

Kadet Čikvar ide na pripreme

Popis igrača za drugi dio priprema u Novigradu nije gotov, no zna se da će tamo biti i talentirani 17-godišnji napadač Josip Čikvar. Još uvijek kadet, Čikvar je pokazao da se radi o velikom talentu te će odlazak na pripreme sa seniorima i njemu biti potvrda da “bijelo-plavi” s njim u budućnosti računaju.

Najčitanije iz rubrike