Sport
UVJERLJIVO DRŽE VRH DRUGE HRVATSKE LIGE “ISTOK”

Odbojkaši Željezničara bez poraza, ali i značajnije financijske potpore
Objavljeno 8. siječnja, 2015.

OSIJEK - Nekadašnji nositelj odbojkaške kvalitete u Osijeku, ali i cijeloj regiji, daleko je od svojih najboljih dana. No, klub koji je prošle godine proslavio 50. rođendan opstaje i djeluje usprkos svim teškoćama. MOK Željezničar trenutni je član Druge hrvatske lige “Istok”, a uz malo sreće i financijske potpore, taj bi se status ove godine možda mogao i promijeniti.

Naime, “Željo” je uvjerljivi lider nakon prvog dijela prvenstva, konkurenciju je ostavio daleko iza sebe. Naslov prvaka je nadohvat ruke.

- Učinak je stvarno impresivan. Dobili smo svih osam utakmica, osvojili maksimalan broj bodova, izgubili samo set - kaže kapetan i trener osječkog drugoligaša, Ivan Barić, koji je sa svojim (su)igračima napravio odličan posao prošle jeseni.

- Prvenstvo smo otvorili protiv Brođana, koji su dobili prvi set na razliku i to je bilo sve što smo darivali našim suparnicima. Stoga ne čudi da imamo prednost od devet bodova i u nastavak ulazimo s najvećim izgledima za naslov, koji donosi mogućnost plasmana u elitni razred - kaže Barić, svjestan da odlične igre i rezultati na kraju mogu ostati bez najveće nagrade, a to je borba kroz dodatne kvalifikacije za plasman u Skupinu II Prve hrvatske lige.

- Bez prave logistike nema smisla ni razmišljati o višem stupnju. Klub nema sponzora, koristimo isključivo gradsku dotaciju, a ona za 2015. iznosi 3000 kuna. Stoga je jasno da se nećemo upuštati ni u kakve avanture. Osim toga, naslov još nismo osvojili, pred nama je još osam utakmica, koje želimo odraditi kao i dosadašnjih osam - naglašava Barić, koji je zadovoljan igračkom bazom koju ima na raspolaganju. Na treninzima koji se odrađuju triput tjedno je oko 15 imena, a najveći teret dosad iznijeli su: Hrvoje Sučić, Danijel Stanković, Goran Stjepanović, Dragan Derežić, Milenko Korica, Borna Kovač, Srđan Jovanović, Ivan Matoković, Marko Drnasin, Ivan Radanović, Matej Krstanović, Sven Burian i Matej Ižaković. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike