Sport
BOROVO-VUKOVAR DOBRO GURA U PRVOJ LIGI

Nakon odlaska Celana u Libanon prvu momčad vodit će Dragojević
Objavljeno 3. prosinca, 2014.

Vukovar je jedan od gradova koji ima odbojkaške prvoligaše u obje konkurencije. Od ove sezone u muškoj konkurenciji boje grada brani Borovo-Vukovar, koji sasvim dobro gura kroz Skupinu II. Nakon osam odigranih kola momčad zauzima visoko treće mjesto, sa po četiri pobjede i poraza osvojeno je ukupno 14 bodova. Dovoljno za zadovoljstvo svih u klubu.

- Nismo prije početka prvenstva puno planirali, trebalo je malo vremena da vidimo kakva je konkurencija. Sada je dobro poznajemo. Trenutačno smo na trećem mjestu, vjerujem da ćemo do kraja osnovnog dijela prvenstva ostati među četiri prvoplasirana sastava, što znači da ćemo se boriti za proboj u elitnu skupinu, što sigurno nije nemoguća misija - kaže direktor novog prvoligaša Vladimir Barić.

Ambicije nisu splasnule ni nakon što je prošlog tjedna redove Borovo-Vukovara napustio igrač-trener Robert Celan, koji je otišao u Libanon.

- Znali smo da Celan ima ponudu te kako postoji mogućnost da nas napusti u jeku prvenstva. S jedne strane sam sretan što je, iako već u godinama, našao inozemni angažman, a s druge i žalostan, jer smo ostali bez trenera, ali i kvalitetnog igrača, čiji izostanak na parketu nije lako nadoknadiv - priznaje Barić, koji nam je potvrdio da će momčad s klupe do daljnjeg voditi dosadašnji pomoćni i trener druge momčadi Dragoljub Dragojević.

- U ovome trenutku to je najbolje rješenje. Preko noći je teško naći alternativu, a neko poznatije ime i košta, a to si ne možemo priuštiti - priznaje direktor Borovo-Vukovara, koji se nada da će i grad prepoznati nastojanja da se muška odbojka u gradu heroju ustali na prvoligaškoj sceni.

- Svaka je pomoć dobrodošla, a ona od Grada i ključna za klupski opstanak i boljitak u bliskoj budućnosti. Dosadašnjim radom i rezultatima dokazali smo da se u ovaj klub valja i ulagati - naglasio je Vladimir Barić. N. Benčina

Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike