Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK DOČEKUJU ŠIBENSKE “BANKARE”

Bez Meznarića po nastavak uspješnog niza u Gradskom vrtu
Objavljeno 28. studenog, 2014.
Dva tjedna “brokeri” nisu igrali utakmice u prvenstvu

Nakon dva tjedna bez službene utakmice košarkaši osječkog A-1 ligaša ponovno idu u borbu za bodove.

U dosadašnjih osam kola nisu ih osvojili previše, u sedam odigranih dvoboja (prošlo kolo bili su slobodni) momčad Senada Muminovića upisala je samo dvije pobjede. Obje su izborene na domaćem parketu, kamo u subotu navečer (19.30) stiže Jolly Jadranska banka Šibenik. Nisu ni gosti iz Krešimirova grada briljirali u dosadašnjem dijelu prvenstva, imaju samo pobjedu više od “brokera”, koji pak znaju da to i nije najbolji prikaz njihova stanja.

- Kvalitetna je to i iskusna momčad, koja svake sezone ima i visoke ambicije, koje će i kod nas nastojati opravdati. Stoga nas njihov dosadašnji učinak ne treba zavarati. Znamo da nas čeka težak zadatak, ali spremni smo učiniti sve da bodovi ostanu u Gradskom vrtu. Imali smo dva tjedna predaha, upravo toliko da bar donekle saniramo mnogobrojne ozljede. Igrači su se već i zaželjeli utakmice, stoga vjerujem u dobro izdanje - kaže trener Muminović, koji najvjerojatnije neće moći računati na usluge kapetana Dejana Meznarića.

No ostali će biti na raspolaganju, a to znači da se epilog s posljednja dva domaćinstva može ponoviti i treći put. Dobra vijest je da Šibenčani dosada nisu bili uspješni gosti, treba učiniti sve da tako i ostane nakon subote navečer.

“Fenjeraš” prvoligaške karavane će na put. Slavonski Brod u subotu (19) istrčava na parket u Bedekovčini. Tamo ih čeka Zabok, koji namjerava iskoristiti crnu seriju gostiju. Šest utakmica momčad Ivice Burića napušta parket pognute glave. Prije tjedan dana doživjeli su domaću katastrofu od Zagreba (-39), stoga je popravak dojma nužan.

- Nije ugodno igrati u negativnoj seriji. Posljednji poraz je ostavio traga, ali donio i obvezu da se takvo što ne ponovi. U Zabok ne idemo izgubiti, već se maksimalno boriti. U tom slučaju uvijek možemo iznenaditi - rekao je kapetan Brođana Bruno Čelebija.

U istom terminu u subotu još se igraju susreti Split - Gorica, Ribola Kaštela - Kvarner 2010 (Rijeka), a 8. kolo zaključit će u ponedjeljak Zagreb - Alkar (Sinj). Slobodan je Šibenik. N. Benčina

A-2 i B-1 liga “Istok” košarkaša

Aktivni su i košarkaški niželigaši na “Istoku”. Parovi 8. kola A-2 lige: Virovitica - Rekord Tim, Županja - Borovo, Vukovar - Osječki sokol, Vinkovci VROS Darda, Đakovo - Belišće i Požega - Olimp Inspekt-Ing. U 5. kolu B-1 lige sastaju se: Našice - Sedam, Mladost - Beli Manastir, Orahovica - Hrvatski Sokol i Valpovo - Strmac.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike