Sport
IZBORNIK VLADIMIR CANJUGA

Do medalje uz pomoć psihologinje iz Srbije
Objavljeno 18. studenog, 2014.
S popisa od prošlog tjedna otpale su Čović i Franković

Izbornik ženske seniorske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga objavio je konačan popis 18 igračica na koje računa za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se u Hrvatskoj i Mađarskoj održati od 7. do 21. prosinca.

Na okupljanje hrvatskih seniorki, dakle, dolazi 18 rukometašica, dok se na širem popisu nalazi još njih deset. Svaka od 28 igračica sa šireg popisa može dobiti poziv u svakom trenutku tijekom Europskog prvenstva, stoga nastup na EP-u u Hrvatskoj i Mađarskoj nije izgubljen ni za one igračice koje neće 24. studenoga započeti pripreme. No, ako je suditi prema ranijim iskustvima, teško se mogu nadati kasnijem uvrštavanju. Izbornik Canjuga protekli je tjedan objavio širi popis od 20 igračica. Pričekao je naime susrete Podravke i Lokomotive u Ligi prvakinja, kao i nastupe ostalih kandidatkinja u svojim klubovima. Na tom popisu bile su čak četiri kružne napadačice, Canjuga je najavio kako će jedna sigurno otpasti, pa na popisu nema pivotkinje Andreje Čović iz Podravke, ali i vanjske igračice Lane Franković iz Sesveta.

- Prva faza priprema traje od ponedjeljka do nedjelje kada bi sve kulminiralo utakmicom u subotu, 29. studenoga protiv Crne Gore. Izbornik Crne Gore Adžić i ja dogovorili smo se da će to biti utakmica punih sastava i generalna proba pred punim gledalištem u Varaždinu. U nedjelju ujutro bit će utakmica zatvorenog tipa, gdje će igrati igračice koje imaju manju minutažu pa u manje od 24 sata ne želimo istrošiti previše udarne igračice i to samo sedam dana do početka Europskog prvenstva - pričao je Canjuga, koji će sigurno i u “otvorenom” susretu igrati skrivenih karata.

Naime, Crnogorke su potencijalne suparnice u drugom krugu natjecanja. Hrvatska skupina križa se s onom koja se igra u Osijeku, gdje će osim aktualnih europskih prvakinja Crne Gore igrati još i Srbija, Francuska i Slovačka.

- Nakon toga susreta u nedjelju cure dobivaju slobodno poslijepodne, a okupljamo se ponovno u hotelu u ponedjeljak poslijepodne Održat ćemo dakle devet treninga u prvoj fazi uz dvije utakmice. Nakon toga od 1. prosinca do početka Europskog prvenstva trenirati ćemo svaki dan, - nastavio je o drugoj fazi hrvatski izbornik, koji kao i sve igračice vjeruje da će Hrvatska iskoristiti najbolje domaći teren.

- Cilj je plasman u polufinale. Znam da samo dobar rezultat može vratiti popularnost hrvatskog ženskog rukometa - rekao je hrvatski izbornik kojem će u stručnom stožeru biti i sportska psihologinja Bojana Jeličić, inače Novosađanka, koja je ranije radila s rukometnim reprezentacijama Srbije.

- Ona već tri mjeseca radi u Podravci. Mislim kako motiviranost i pozitivan zdravstveni bilten mogu donijeti dobre rezultate - rekao je izbornik Canjuga.

Krešimir LACKOVIĆ
Konačan popis za EP 2014

Vratarke: Jelena Grubišić (Györ), Marta Žderić (Budućnost), Ivana Jelčić (Lokomotiva). Krila: Tea Grubišić (Lokomotiva), Maja Sokač (Vardar), Aneta Benko (Lokomotiva), Anita Gaće (Dinamo Volgograd); Pivoti: Vesna Milanović-Litre (Györ), Dragica Džono (Podravka Vegeta) i Katarina Ježić (Lokomotiva); Vanjske igračice: Andrea Penezić (Vardar), Ćamila Mičijević (Zamet), Miranda Tatari (Podravka Vegeta), Maja Kožnjak (Lokomotiva), Kristina Elez (Podravka Vegeta), Sonja Bašić (Lokomotiva), Žana Marić (Bietigheim) i Lidija Horvat (Lokomotiva)

Najčitanije iz rubrike