Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA

Iznenaditi favorite i prekinuti negativan niz
Objavljeno 24. listopada, 2014.

Rukometašice Osijeka u nedjelju (19 sati) u 6. kolu Prve lige u Zrinjevcu dočekuju Zelinu. Osječanke će nakon tri uzastopna poraza (Sesvete Agroproteinka, Lokomotiva, Podravka Vegeta) pokušati poboljšati bodovni saldo, osvojiti bod(ove), no za to će morati pružiti svoje najbolje izdanje.

Gošće su trenutačno šestoplasirana ekipa prvenstva, s osam bodova, a Osijek trenutačno zauzima deveto mjesto s četiri boda. Zelina je posljednjih godina konstantna u vrhu ženskog rukometa te s velikim ambicijama stiže u Zrinjevac pa će ogled s njom biti velik izazov domaćoj ekipi, što je potvrdio i trener Zdravko Lovač.

- Zelina je ekipa iz gornjeg doma pa možemo reći da je ovo utakmica istine za nas, da vidimo pripadamo li i mi sada tom društvu ili nas i dalje čeka borba oko sredine tablice ili donjeg dijela. Gošće su već nekoliko sezona u vrhu, a ove su se još dodatno pojačale s nekoliko igračica Lokomotive. Sigurno nas čeka teška utakmica, očekujem maksimalan angažman i, u svakom slučaju, idemo na pobjedu.

U proljetnom dijelu prošle sezone Osječanke su na svom parketu uspjele slaviti u tvrdom susretu (19:18), u kojem su u prvom poluvremenu primile samo pet pogodaka. Lovač sličan dvoboj očekuje i u nedjelju, a nada se i istom raspletu.

- Tada je bio drukčiji sustav natjecanja pa se bodovi nisu računali u Ligi za prvaka i za ostanak. Ove je svaki bod važan i ne sumnjam da oni dolaze po pobjedu. Recept nam mora biti isti, čvrsta obrana i vjerujem da će biti utakmica s malo pogodaka, jer i oni igraju slično. Kompletni smo, sve su djevojke na raspolaganju i nadam se prekidu negativnog niza - najavio je nedjeljni ogled Lovač, koji se nada i što većoj podršci gledatelja. G. Roguljić

Parovi 6. kola

Osijek - Zelina, Umag - Trešnjevka, Bjelovar - Zrinski, Samobor - Koka, Dalmatinka - Split 2010, Sesvete Agroproteinka - Zamet. Lokomotiva - Podravka (24:24) igrano ranije.

Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

Najčitanije iz rubrike