Sport
JE LI DOŠLO DO ZASIĆENJA?

Osječki malonogometaši ni nakon
četiri kola ne znaju za pobjedu
Objavljeno 20. listopada, 2014.

OSIJEK – Nije to više „onaj“ Osijek Kelme koji je privlačio svojom agresivnošću, odlučnošću, pa povremeno i ludošću ako hoćete. Šesta prvoligaška sezona za Osječane nije počela dobro. Četiri kola, samo dva boda, nakon prošle sezone u kojoj su postignuti vrlo dobri rezultati, može producirati samo loše raspoloženje. Osječani su ranije nerijetko znali igrati „divlje“, a danas pokušavaju biti organizirani, i to im baš ne ide. Puno je detalja koji su uzrok tome. Prije svega forma određenih igrača. Goran Dakić se ne pronalazi nakon duge stanke izazvane ozljedom, Andrej Pandurević od kojeg se očekivao daljnji napredak evidentno se muči, Kajfeš i Horvat daleko su od forme koja ih je krasila u prošlim sezonama. Sve je ostalo na uvijek pouzdanom Gordanu Duvančiću i na trenucima genijalnosti Dražena Ćavara. Baš je Ćavarova lucidnost dugo Osječane držala iznad vode i u susretu protiv Murter Royala (3:3), ali nije bilo dovoljno. Nije bilo dovoljno jer se Osječani muče u igri, a Murterani su se jednostavno pokazali kao organiziranija momčad. Kada im suparnik udari visoki presing, nema prave ideje kako ga riješiti, i tu počne „savijanje“, nakon kojeg obično dođe do pucanja. Nije još vrijeme za konačnu uzbunu, ali ako Osijek Kelme nastavi ovako, neće im se pisati dobro.

- Očito je da nešto moramo mijenjati. Ovako dalje ne ide, pokušat ćemo maksimalno pojednostavniti igru u susretima koji dolaze. Imamo puno problema s obranom i premalo raspoloženih igrača. Možda su nam rezultati i lošiji od igre, ali to nam je slaba utjeha. Nije nas baš ni sreća mazila jer smo četiri boda izgubili u posljednjim minutama utakmica, ali znate kako idu stvari sa srećom - kaže Marin Smoje, trener osječkih malonogometaša.

Sa strane se čini kako su Osječani nekako psihički zasićeni. Dugo su na okupu, a ništa se posebno ne mijenja. Možda im nedostaje malo svježe krvi. Nema one prepoznatljive „gladi“, a kad igraju u nižoj brzini, onda će teško nekoga pobijediti. Pokretačka snaga ranijih godina bila im je kompaktnost i beskrajna borbenost, danas je to na nešto nižoj razini i otud problemi. Inače, utakmica protiv Murter Royala bila je pomalo čudna. Prvo poluvrijeme mirno bez posebnih uzbuđenja i u njemu su Osječani imali naizgled čvrstu prednost od 2:0. No, sve to su prosuli u samo četiri minute nastavka. Opet su platili cijenu nešto mekšeg pristupa nakon što su stvorili prednost. Osim toga, taj drugi dio susreta bio je odličan. Napetost, preokreti i na kraju pomalo tragičan kraj za Osijek Kelme jer su primili pogodak iz „deseterca“ u posljednjoj minuti. Osječanima je očito potrebno „pregruprianje“. Moraju pronaći strast koja ih je nekada nosila.

- Imamo sad dva tjedna vremena za preslagivanje. Stanka je zbog nastupa mlade reprezentacije i pokušat ćemo to što bolje iskoristiti. Ne samo kroz treninge nego i kroz razgovore s igračima. Moram ih probuditi - zaključuje Marin Smoje, trener osječkih malonogometaša. D.Keler

Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike