Sport
ZAVRŠEN ČETVRTI NOGOMETNI TURNIR “MEMORIJAL BLAGO ZADRO“

Široki Brijeg u finalu svladao Osijek,
Kolinda se slikala s Kohortom
Objavljeno 12. listopada, 2014.

Četvrti je put Široki Brijeg osvojio Memorijalni turnir "Blago Zadro" kojeg organiziraju već četvrtu godinu zaredom Nogometni klub Vukovar 1991. i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. U finalu je Široki Brijeg nadigrao Osijek u utakmici koja nije oduševila nazočne gledatelje. Osječani su u finalu nastupili s kombiniranim sastavom, ali je pored toga dominirao prvih sat vremena. Na njihovu žalost nisu imali za pogotke raspoloženog Barabana. Napadač Osijeka mogao je lako potopiti goste i priskrbiti Osijeku prvi naslov turnira. Prilike koje je Baraban propustio u 7. i 43. minuti lakše je pogoditi nego promašiti. Prvi ozbiljniji izlet u 30 minuti gosti iz Širokog Brijega pretvorili su u pogodak. Dosta iskosa, nekih 30-ak metara od Mikulićevih vrata slobodni udarac izveo je Ivanković, a glavom u mrežu loptu je spremio Kožul. Bio je to pogodak vrijedan osvajanja turnira. Prije ove utakmice za treće mjesto odigrali su Vukovar 1991 i Dinamo. “Modri” su slavili 3:1. Nakon prvih 45 minuta bilo je 0:0, da bi Dinamo u drugom poluvremenu preko mladog Ivana Božića, nekadašnjeg juniora Cibalije, postigao dva pogotka. Strijelac za Dinamo bio je i Fernandes, a pogodak za Vukovarce postigao je Vučinić. Nakon turnira proglašeni su najbolji pa je za prvo mjesto Široki Brijeg dobio Veliku prijelaznu statuu vukovarskog vodotornja i pehar u trajno vlasništvo, dok su ostali sudionici dobili za manje pehare. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Filip Mihaljević iz pobjedničke momčadi, dok je najbolji strijelac bio Ivan Božić iz Dinama. Za najboljeg vratara turnira proglašen je Davor Burcsa, vratar Vukovara 1991. A. Grgić

OSIJEK 0
ŠIROKI BRIJEG 1 (1)

BOROVO NASELJE – Igralište u Borovu naselju. Gledatelja 300. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Strijelac: 0:1 Kožul (30).

OSIJEK: Mikulić, Ugarković, Pranjić, Bralić, Pavić, Vitaić, Mioč, Škorić, Baraban, Perošević, J. Barišić. Još su igrali: Anić, Mrkonjić, Špoljarić i Glavaš.

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Džidić, Ivanković, Kožul, Karačić, Laštro, Mihaljević, Peko, Plazonjić, Barišić, Zadro. Još su igrali: Marić, Brekalo, Buhač, Ćorluka, Čolak, Menalo.

KOLINDA S KOHORTOM

Početni udarac uoči finala izvela je kandidatkinja za predsjednicu RH Kolinda Grabar Kitarović. Nogometaš Dinama Ognjen Vukojević darivao joj je Dinamov dres, a tijekom boravka na stadionu u Borovu naselju otišla je i među pripadnike Kohorte gdje se ogrnula njihovim šalom.

Najčitanije iz rubrike