Sport
KARLO LULIĆ:

Trenirat ću s prvom momčadi, a nadam se kako neću dugo čekati i na debi u Serie A
Objavljeno 1. listopada, 2014.

Dojučer najveća nada osječkog prvoligaša, danas novi igrač talijanskog prvoligaša Sampdorije. Karlo Lulić, nakon raskida ugovora s NK Osijek ovoga ljeta, prošlog je tjedna konačno pronašao klub u kojem će nastaviti razvijati svoj neosporni nogometni talent. Njega je pokazao na početku prošle sezone u HNL-u kada je u dresu Osijeka u prvih šest kola četiri puta bio strijelac. No, kasnije je priča krenula drugim tijekom. Bilo je ozljeda, ali i očito i planova u koje se NK Osijek nije uklapao, a manjkavosti u ugovoru koji je imao s bijelo-plavima otvorila su mu vrata odlaska u inozemstvo bez planirane odštete za klub iz Gradskog vrta.

Potpisao je debelo nakon završetka prijelaznog roka, ali to nije bio problem, jer je bio slobodan igrač. Spominjala se Roma, ali na koncu je završio u Italiji, ali u Sampdoriji.

- Pregovaralo se s više klubova unazad nekoliko mjeseci, ali na kraju sam ipak odlučio da je Sampdoria najbolja za moj daljnji igrački razvoj - rekao nam je Karlo ovih dana nakon što je potpisao ugovor s klubom koji je jednom (1991.) osvojio Serie A.

Izabrao je valjda najtežu moguću ligu za razvoj mladih igrača. U Italiji se mnogo polaže na taktiku pa se treneri teško odlučuju priliku pružiti igračima koji nemaju mnogo iskustva.

- Sigurno da je mnogo teže igrati u Italiji, ali ja vjerujem u sebe i u svoje mogućnosti te se nadam da ću ubrzo debitirati za prvu momčad Sampodrije.

Rastanak s osječkim prvoligašem bio je iznenadan. Je li ostalo kakvih repova?

- Nikakvi repovi ne postoje. Razišli smo se na korektan način.

Trener Sampdorije je dojučerašnji izbornik Srbije Siniša Mihajlović. Je li već imao razgovor s njim?

- Sampdoria je izvrsno organiziran klub, po dolasku sam toplo primljen od strane predsjednika Ferrera, sportskog direktora Carla Ostija. Na prvom treningu trener Mihajlović me prvi primio, zaželio mi je dobrodošlicu i napomenuo da će mi uvijek biti na raspolaganju, a upoznao sam i momčad koja me također izvrsno primila zbog čega sam jako sretan. Uvjeti u klubu su vrhunski i sad je sve na meni da se nametnem treneru i što prije zaigram za prvu momčad.

Jasno, glavno je pitanje kakav će status Lulić imati u talijanskom prvoligašu.

- Plan je da treninge obavljam s prvom momčadi, a natjecateljski dio u početnom ću razdoblju odrađivati u Primaveri (mlada momčad nap.a.), kako bih se što prije vratio na igračku i tjelesnu razinu na kojoj sam bio ranije.

Kada očekuje debi u dresu novog kluba?

- U Primaveri ću debitirati ubrzo, a nadam se što prije i za prvu momčad - zaključio je Karlo Lulić. D.Keler

OSIJEKU OKO ČETVRT MILIJUNA EURA ODŠTETE

NK Osijek ipak neće dobiti baš čistu “siću” kada je u pitanju naknada za treniranje koja mu pripada po Lulićevom transferu. Prema posljednjim izračunima bijelo-plavi bi trebali inkasirati oko četvrt milijuna eura što pripada u bolja finacijska ostvarenja u posljednje vrijeme. Pitanje je samo kada će se talijanski klub smilovati i uplatiti taj novac.(D.Kl.)

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike