Sport
CIBALIA OKONČALA PRVU FAZU PREDSTEČAJNE NAGODBE

Hodak: Do nove godine čekaju nas mjeseci neizvjesnosti
Objavljeno 1. listopada, 2014.

Momčad Cibalije suprotno svim očekivanjima u prvenstvu gura vrlo dobro. Trenutačno je na drugom mjestu. Vodeću poziciju prepustili su nakon posrtanja u Zagrebu protiv Rudeša, što nikoga u klubu ne zabrinjava.

Prvenstvo je još dugo i zasigurno će i drugi klubovi posrtati kao što se Cibaliji dogodilo u nedjelju u Zagrebu. Predsjednik Cibalije Zvonimir Hodak zadovoljan je dosadašnjim radom struke, a i prezentacijama prve momčadi.

- U svakom slučaju zadovoljan sam kako se odvija situacija u prvenstvu. Pred početak sezone da nam je netko ponudio ovakav scenarij zasigurno bismo ga prihvatili, ali sigurno je da ga nismo planirali u ovom obujmu. Imamo dobru momčad koja dobro igra i s kojom bismo mogli ostvariti zacrtane planove. Oni koji realno razmišljaju znaju da nikada nismo bili nerealni i da smo očekivali nešto što nije moguće izvesti. Pokušavamo sve u klubu svesti u realne okvire pa tako i rad s prvom momčadi.

Prva faza predstečajne nagodbe trebala je isteći 25. rujna, do kada su u klubu trebali riješiti svu papirologiju i predati je. Kakva je trenutačno situacija vezano za te poslove?

- Mogu reći da smo do 25. rujna uspjeli prikupiti svu papirologiju i da smo je predali. S time je završila prva faza predstečaja i sada kreće druga, a to je da kreću ročišta i svi oni dogovori s vjerovnicima oko otplate dugovanja. U toj fazi paralelno ide restrukturiranje kluba, popunjavanje budžeta kako bi u budućnosti mogli nesmetano raditi mjesec za mjesecom.

Što Cibaliju čeka u sljedećem razdoblju po pitanju predstečajne nagodbe i kako se misli ona okončati?

- Do sada su Grad i Županija dali svoj maksimum i do nove godine čeka nas grč u kojem smo radili cijelo ovo vrijeme. Poslije nove godine imat ćemo veći priliv financijskih sredstava, a ulaze u klub i neki sponzori tako da ćemo moći nesmetano raditi. Kao što znate uz pomoć igrača, trenera, radne zajednice i svih u klubu, uspjeli smo skresati izdatke na realne osnove i to nam je preduvjet dobrog rada.

Financijski zaostatak od Pescare još nije riješen, kakvo je tu stanje?

- Na našu žalost odšteta još nije plaćena. Sada smo uključili i pravni dio pa se nadam kako će se i to pitanje brzo riješiti. S tim sredstvima, a koje bismo trebali dobiti, riješili bismo sve zaostatke igračima i svima u klubu koje trenutačno imamo. Nadam se kako će i to biti riješeno u najskorije vrijeme - rekao je predsjednik Cibalije.

Antun GRGIĆ
Najčitanije iz rubrike