Sport
OSIJEK PROŠIRIO SPORTSKU OBITELJ

Predstavljen Mačevalački
klub Dmitar Zvonimir
Objavljeno 11. rujna, 2014.

Nedavno je u sklopu obilježavanja Olimpijskog dana u prostorijama u Ulici Kamila Firingera 3 u Tvrđi održana prezentacija Mačevalačkog kluba Dmitar Zvonimir kojoj su nazočili vodeći ljudi Grada Osijeka i Gradske zajednice sportskih udruga i klubova. Iako je osnovan 2011., osječki mačevalački klub aktivan je tek od prošle godine. Trenutno, u MK-u Dmitar Zvonimir je 15 aktivnih članova, a u klubu očekuje da će ta brojka uskoro krenuti uzlaznom putanjom.

- Krenuli smo prije tri godine, ali trebalo je vremena da se pokrenu i klupske aktivnosti. Možda ne izgleda, ali ovo je zahtjevan sport, morali smo stvoriti određene preduvjete da se potpuno pokrenemo. Nakon što smo u Tvrđi riješili prostor za borilište, krenuli smo s treninzima i natjecanjima - kaže klupski dopredsjednik Branko Lozančić.

Čelni čovjek je Darijo Carević, tajničku funkciju obnaša Marin Pišonić, a trenerske uloge povjerene su Hrvoju Lozančiću i Ani Jakab.

- Nisu naši sugrađani previše upoznati s mačevanjem, stoga smo im sredinom tjedna, tijekom Hrvatskog olimpijskog dana, kroz prezentacije nastojali približiti mač i floret, s nadom da će se netko zainteresirati, te pojaviti u klubu. Trenutno je 15 polaznika, želimo povećati brojno stanje, stoga i ovom prigodom pozivam sve one od 4. razreda osnovne škole pa sve one do srednjoškolskog uzrasta da se okušaju, ako imaju želju - poziva dopredsjednik MK-a Dmitar Zvonimir, čiji su članovi dosad nastupali na nekoliko turnira, a uskoro će jedan i sami organizirati.

- Možemo se pohvaliti da smo prošle godine, znači u prvoj godini našeg aktivnog djelovanja, nastupili i na osam turnira, a predstavnike smo imali u mlađekadetskoj i kadetskoj konkurenciji. Krajem rujna, točnije 27. i 28., održat će se i prvi mačevalački turnir u Osijeku, koji će biti i dodatna prigoda za animaciju, ali i angažman mogućih novih članova - kaže Domagoj Lozančić, dopredsjednik jednog od najmlađih klubova u gradu na Dravi. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike