Svijet
NAKON DVIJE ZRAČNE TRAGEDIJE

Nitko više ne želi letjeti s Malaysia Airlinesom
Objavljeno 27. kolovoza, 2014.

Zrakoplovni prijevoznik iz jugoistočne Azije Malaysia Airlines objavio je ovih dana kako na dnevnoj razini bilježi gubitak u poslovanju od 1,6 milijuna dolara. Razlog tome je činjenica da više nitko ne želi letjeti s tom zrakoplovnom kućom, i to nakon što je ove godine izgubila čak dva komercijalna zrakoplova. Naravno, riječ je o još uvijek neriješenom nestanku leta 370 i raketnog napada na MH17 iznad Ukrajine. Iako su cijene karata za letove te zrakoplovne kompanije drastično snižene, a na letu možete uživati i u besplatnom šampanjcu, putnici radije lete i s dvostruko skupljim prijevoznicima, a na društvenim mrežama postao je pravi hit objavljivati sablasno prazne zrakoplove.

Vrlo je vjerojatno da će Malaysia Airlines broj svog osoblja smanjiti za četvrtinu i prestati letjeti u neke gradove u Kini i Europi, a poslovni plan za oživljavanje te zrakoplovne kuće trebao bi biti objavljen krajem ovog tjedna.

“Mi vjerujemo da se naš nacionalni prijevoznik mora revitalizirati. To znači velike promjene, kako bismo došli do pozitivnog ishoda”, komentirao je ovoga mjeseca situaciju i malezijski premijer Najib Razak. Remont ove zrakoplovne tvrtke “uključivat će bolne korake i žrtve sa svih strana”, rekao je on, dodavši da “samo kroz potpunu rekonstrukciju tvrtke možemo doći do zaista jake i održive nacionalne prijevozničke kuće, jer samo djelomične promjene ne bi donijele boljitak”. N.Z.Eberhard

Malaysia Airlines objavio je kako na dnevnoj razini ima gubitak od 1,6 milijuna dolara

Najčitanije iz rubrike