Sport
U GRADSKOM VRTU GOSTUJU SPLIĆANI

Bijelo-plavima pobjeda protiv Hajduka
nije imperativ, nego velika želja
Objavljeno 23. kolovoza, 2014.
Splićani su jedna od rijetkih momčadi koju Osijek nije pobijedio u eri Tomislava Rukavine

Vezani članci

HAJDUK DOLAZI PO PREKID NEGATIVNOG NIZA U OSIJEKU

Splićani u Gradskom vrtu traže zalet za Dnjipro i Dinamo

BIJELO-PLAVI OPET S NAVIJAČIMA

U nedjelju druženje na Jugu II

Pred nogometašima Osijeka zanimljiv je izazov. U goste im dolazi Hajduk, koji leti na krilima euforije zbog dobrih igara u posljednje vrijeme, a bijelo-plavi će imati priliku upisati drugu uzastopnu prvenstvenu pobjedu.

S obzirom na to da na tablici vlada prilična gužva, eventualna nova tri boda Osječane bi pogurala u gornji dio tablice, ali mogući neuspjeh bi ih opet vratio na samo dno. Budući da je još uvijek rana faza sezone, ne može se reći kako je taj susret prijelomnica za Osječane, ali mogao bi im na neki način usmjeriti nastavak prvog dijela prvenstva. Bijelo-plavi dočekuju Splićane s umjerenim optimizmom. Svjesni su teškog posla koji je pred njima. Bez obzira na to što će Hajduk u Gradski vrt stići s europskim mislima.

- To je mali detalj koji bismo trebali pokušati iskoristiti. Hajduk je sav u Europi i sigurno će njegovim igračima biti u glavi uzvratni susret s Dnjiprom. No, opet će ovisiti o nama koliko ćemo biti spremni iskoristiti te stvari ako ih bude - kaže Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Susret protiv Dnjipra u Kijevu mogao je dati Osječanima određene smjernice kako se može igrati s Hajdukom, ali...

- Teško je praviti komparacije s tom utakmicom. Tamo je Hajduk bio malo defenzivniji jer je respektirao Dnjipro, iako vidio sam određene probleme u Hajdukovoj igri. Očekujem da će se protiv nas postaviti otvorenije sa željom da pobijede. Na nama je da se pokušamo nametnuti. Imamo mi dobru momčad i uz malo sreće i bolje suđenje negoli smo imali dosad možemo do pozitivnog rezultata - smatra Rukavina.

Igrački kadar mu je gotovo kompletan na raspolaganju, što baš nije čest slučaj. Izostat će tek standardni veznjak Mile Škorić, koji ima tri žuta kartona, ali se u konkurenciju za momčad vraćaju Tomislav Šorša i Borna Barišić koji su sanirali ozljede.

- Borna bi mogao početi utakmicu jer nije duže pauzirao, što nažalost nije slučaj sa Šoršom. On je određeno vrijeme bio izvan trenažnog procesa. On će dobiti minutažu, ali vjerojatno ne kao starter - otkriva Rukavina.

Jedna od važnih karika bijelo-plavih u tom susretu mogao bi biti i vratar Zvonimir Mikulić. On će biti posljednja brana Hajdukovim napadačima. Jednoga je posebno istaknuo.

- Antona Maglicu posebno cijenim jer smo dugo vremena trenirali zajedno. Volim se nadmudrivati s njime, a dosad sam uglavnom imao uspjeha u tim dvobojima. Zabio mi je jednom u pet utakmica. Valjda će tako ostati i nakon ove utakmice - kaže Mikulić.

Pobjeda Osječanima nije impetativ već velika želja jer bi im donijela potpuni mir nakon slabijeg ulaska u sezonu.

- Mislim da se u Zagrebu dobro vidjelo koliko nam znači svaki pogodak i svaka pobjeda. Veselimo se tome i zato uvijek dajemo maksimum. Protiv Hajduka ti nikada ne treba poseban motiv. To su utakmice u kojima se uživa. Osobno mislim kako se još ne trebamo opterećivati tablicom jer je rana faza sezone. Takva razmišljanja nas mogu baciti u grč. Trebamo se fokusirati na igru, a ne se pretjerano opterećivati rezultatom. Jasno, želimo pobijediti i imamo izglede jer čini se kako Hajduku Gradski vrt u posljednje vrijeme baš i ne leži - zaključio je Zvonimir Mikulić, vratar NK Osijek.

Dalibor KELER

OSIJEK-HAJDUK

Početak: Nedjelja, 19 sati

Mikulić - Kalinić

Matas - Vršajević

Jonjić - Milović

Novaković - Milić

B.Barišić - Jozinović

Kurtović - Anđelković

Mešanović - Sušić

Mišić - Caktaš

Ugarković - Kouassi

Baraban - Gotal

J.Barišić - Maglica

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 19.800

Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb).

6. kolo

SUBOTA

21 sat

Zadar - Istra 1961

NEDJELJA

19 sati

Osijek - Hajduk

Split - Slaven Belupo

Lokomotiva - Rijeka

21 sat

Dinamo - Zagreb

ŠORŠA I BORNA

U KONKURENCIJU ZA MOMČAD VRAĆAJU SE TOMISLAV ŠORŠA I BORNA BARIŠIĆ, KOJI SU SE OPORAVILI OD OZLJEDA

VRATIO SE OMILJENI FIZIOTERAPEUT

U NK Osijek vratio se fizioterapeut Nenad Marjanović. Riječ je o čovjeku koji je vrlo omiljen među igračima, a Gradski vrt je napustio u potrazi za bolji životom. Sad kad se situacija malo popravila, i Neno se odmah vratio što je izazvalo veliko zadovoljstvo u svlačionici. Naime, igrači su njegov povratak nazvali - najvećim ljetnim pojačanjem.(D.Kl.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike