Sport
ŽDRIJEB LIGE PRVAKINJA

Osječke “zečice” sa Švicarkama!
Objavljeno 22. kolovoza, 2014.
ŽNK Osijek igra s FC Zuerich Frauen, koji je, kao i Osječanke, čak 18 puta bio državni prvak

U sjedištu UEFA-e jučer je obavljen ždrijeb parova šesnaestine finala Lige europskih prvakinja, a nogometašice Osijeka nisu loše prošle.

U “bubnju” su se našle kuglice s imenima 32 kluba, iz Austrije, Cipra, Češke, Danske, Engleske, Francuske, Irske, Islanda, Italije, Hrvatske, Kazahstana, Litve, Mađarske, Nizozemske, Norveške, Njemačke, Poljske, Portugala, Rusije, Slovenije, Škotske, Španjolske, Švedske i Švicarske, a hrvatski prvak Osijek dobio je za suparnika FC Zuerich Frauen. Zanimljivo, Zuerich je, kao i Osijek u Hrvatskoj, čak 18 puta bio prvak Švicarske! Prvi susret igrat će se u Osijeku, a uzvrat u Zuerichu.

Budući da je ždrijeb bio dirigiran, unaprijed se zna da će osječke nogometašice, budu li ukupno uspješnije u dva ogleda sa Švicarkama, igrati protiv pobjednica dvoboja Medyk - Glasgow. Također, prvi bi se susret igrao u Osijeku.

Ostali parovi šesnaestine finala: Medyk Konin (Poljska) - Glasgow City (Škotska), Ryazan (Rusija) - Rosengård (Švedska), Brescia (Italija) - Olympique Lyonnais (Francuska), Ouriense (Portugal) - Hjørring (Danska), Slavia Prag (Češka) - Barcelona (Španjolska), Raheny (Irska) - Bristol (Engleska), Kazygurt (Kazahstan) - Frankfurt (Njemačka), Gintra (Litva) - Sparta Prag (Češka), Pomurje (Slovenija), Torres Calcio (Italija) - Stabæk (Norveška) - Wolfsburg (Njemačka), Apollon (Cipar) - Brøndby (Danska), MTK (Mađarska) - Neulengbach (Austrija), Liverpool (Engleska) - Linköpings (Švedska), Twente (Nizozemska) - PSG (Francuska) i Stjarnan (Island) - Zvezda-2005 Perm (Rusija).

Utakmice šesnaestine finala Lige igrat će se 8./9. i 15./16. listopada, osmina finala je na rasporedu 8. i 9. odnosno 12. i 13. studenoga ove godine. Završnica je, također prema kup-sustavu, u ožujku i travnju 2015., s tim što se finale igra 14. svibnja iduće godine, na stadionu Ludwig-Jahn-Sport park u Berlinu. Naslov prvakinja brane nogometašice njemačkog Wolfsburga. D. Kerže

Kolak: Ždrijeb nije loš

- Mogli smo proći i mnogo lošije - prokomentirao je jučerašnji ždrijeb Zvonimir Kolak, trener Osječanki. - Sudeći prema ljestvici UEFA-e, švicarski prvak znatno je iznad nas, ali je to suparnik s kojim bismo se mogli nadigravati. Već sam se dogovorio s Kristinom Šundov, našom reprezentativkom koja je igrala u Švicarskoj, da mi pribavi snimke utakmica budućih suparnica... (D.Kž.)

Utakmice šesnaestine finala UEFA Women's Champions League igraju se 8. i 9. odnosno 15. i 16. listopada, a Osječanke su prvo domaćin u Gradskom vrtu

Možda ste propustili...

REDOVITA SKUPŠTINA HNS-A

Nakon Marića šef postaje - stranac

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike