Sport
PRVAK ODNIO SVA TRI BODA IZ GRADSKOG VRTA

Osijek nije znao uzeti ponuđeno
i pobijediti neuvjerljivi Dinamo
Objavljeno 9. kolovoza, 2014.
Čudan susret odigrali su Osijek i Dinamo u Gradskom vrtu. Ostao je dojam kako su Zagrepčani do bodova došli bez da su morali odigrati nešto posebno. Na trenutke se činilo kako se „nude“, ali Osijek nije bio sposoban ponuđeno uzeti. Čak što više darovao je Dinamu oba pogotka i tako otišao u poraz. Šteta jer prilika je postojala. Dinamo ne izgleda baš uvijek tako pobjediv kao što je to bio slučaj te večeri.
Susret je počeo po očekivanom scenariju. Osijek je prepustio Dinamu inicijativu ali se nije odrekao svojih ofenzivnih ambicija. Čak što više Osječani su prvi došli u priliku za postizanje pogotka. Dogodilo se to u 13. minuti kada je Matas odličnom povratnom loptom poslužio Mišića na rubu kaznenog prostora, a mladi Osijekov veznjak je iz prve ciljao u donji desni kut ali je bio zamalo neprecizan. I odmah u sljedećem napadu Osijek je kažnjen za taj promašaj. Machado se uz malo sreće probio pored Borne Barišića i u „petercu“ pronašao Čopa kojem nije bilo teško pogoditi mrežu – 0:1. Osijek je opet primio pogodak iz „peterca“ kao i većinu dosad. I nakon vodstva Dinamo je zadržao posjed lopte ali je bio bezopasan po Mikulića. O tome svjedoči i činjenica kako do odmora više nije uputio nijedan ozbiljan udarac u okvir vrata. S druge strane Osijek je postao poduzetniji, a imao je i dvije dobre mogućnosti za izjednačenje. U 34. minuti mogao je Bralić i bolje pucati glavom nakon udarca iz kuta koji je izveo Borna Barišić. Osijek je u tom razdoblju bio prilično aktivan u svojoj napadačkoj trećini, a Dinamo nije odavao dojam nepobjedivog suparnika. U 43. minuti u priliku je stigao i Jasmin Mešanović nakon što ga je odlično uposlio Josip Barišić, Mešanović je pucao sa 13-14 metara iskosa, ali je Eduardo bio na mjesto i nogom uspio obraniti udarac koji je išao prema desnom donjem kutu. Opet je ispalo kako je Osijek olako primio pogodak jer Zagrepčani nisu niti u jednom trenutku napravili nekakav ozbiljniji pritisak pod kojim bi se obrana bijelo-plavih trebala slomiti.
Nastavak utakmice prolazio je u začuđujuće vrlo mirnoj igri. Dinamo nije pokazivao previše napadačke ambicije, a Osijek se nikako nije mogao napraviti bilo kakav ozbiljniji pritisak. U takvim okolnostima jedine prijetnje mogle su doći iz prekida. I opet je Osijek prvi imao priliku za pogodak. Nakon točno sat vremena igre Borna Barišić je ubacio loptu iz slobodnog udarca na drugu vratnicu gdje je dobro skočio Bralić ali nije tako dobro zahvatio i loptu glavom pa je ona bila lak plijen za Eduarda. I onda je Osijek opet primio nevjerojatno jeftin pogodak. U 71. minuti Bralić je posve nepotrebno igrao rukom u kaznenom prostoru pa je dosuđen kazneni udarac koji je Čop pretvorio u pogodak. No, nije to bilo i konačno rješenje utakmice jer je samo osam minuta kasnije dosuđen kazneni udarac i za Osijek nakon što je Čop igrao rukom u svom kaznenom prostoru. S bijele točke točan je bio Josip Barišić i opet Osijekov zaostatak učinio minimalnim. Međutim, Osječani dalje od toga nisu mogli, pa je Dinamo odnio sva tri boda iz Gradskog vrta. D.Keler

Osijek – Dinamo 1:2 (0:1)

 

OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sparno. Teren dobar. Gledatelja: 4.000. Sudac: Goran Gabrilo (Split) – 6,5. Strijelci: 0:1 Čop (14), 0:2 Čop (71-11m), 1:2 J.Barišić (79-11m). Žuti kartoni: Špehar, Bralić, J.Barišić (Osijek), Goncalo, Ibanez (Dinamo). Crvenih kartona nije bilo.
IGRAČ UTAKMICE: DUJE ČOP (DINAMO)
OSIJEK
Mikulić 6, Matas 6, Jonjić 6, Bralić 5, B.Barišić 5,5, Špehar 6, Mešanović 6(od 80. Perošević -), Mišić 6, Škorić 5,5, Baraban 5(od 54. Glavaš 5,5), J.Barišić 6.
DINAMO
Edurado 6, Pinto 6, Sigali 6, Šimunović 6, Ibanez 5,5, Goncalo 5(od 63. Andrijašević 5,5), Machado 6,5(od 57. Wilson 5,5), Brozović 6, Pjaca 5,5(od 75. Ćorić-), Antolić 6, Čop7.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike