Sport
VELIKA PREDSTAVA MLADOG HRVATA

Borna nakon maratona
bez polufinala Umaga
Objavljeno 26. srpnja, 2014.
Odigrao je 17-godišnji hrvatski tenisač Borna Ćorić još jedan veliki meč na ATP Vegeta Croatia Openu, ali nije mogao do polufinala. Borna je u maratonu od dva sata i 44 minute u četvrtfinalu  poražen od prvog nositelja Talijana Fabia Fogninija sa 5:7, 7:6 (4), 6:3.
- Bio sam blizu i žao mi je što nisam postao najmlađi polufinalist Umaga u povijesti. No bit će bolje drugi put, osjećam se dobro i još je puno mečeva ispred mene, kazao je nakon susreta mladi hrvatski tenisač.
Borna je izgubio, ali odigrao je veliki meč. Nakon što je prvi set riješio u svoju korist, hrvatski 17-godišnjak je odmah na početku druge dionice napravio break. Mirisalo je na veliko iznenađenje, međutim Fognini se vratio i nakon tie-breaka izjednačio na 1:1. U trećem setu Talijan je imao olakšan posao, Bornu su počeli hvatati grčevi, jedva je stajao na nogama, ali pružio je solidan otpor i uz pljesak tribina se oprostio od Umaga.
- Imao sam set i 2:0, a onda sam sve prosuo. Već tada sam bio umoran, ovo mi je svakako bio najteži meč u karijeri. Borio sam se koliko sam mogao, dodala je velika nada hrvatskog tenisa.
Ćorić je na ovogodišnjem Umagu ubiježio svoje prve dvije pobjede na ATP Touru, ali protiv 20. tenisača svijeta nije išlo. No, odigrao je sjajan meč. (I. L.)
Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

Najčitanije iz rubrike