Sport
JOSIP MILARDOVIĆ

Želio sam u Vinkovcima završiti karijeru,
ali novi trener ne računa na mene
Objavljeno 24. srpnja, 2014.

VINKOVCI - Josip Milardović, jedan od boljih igrača Cibalije u prošloj sezoni, još je uvijek član vinkovačke momčadi. No ne trenira s ostatkom momčadi.

- Ne treniram, jer se trener izjasnio da ne računa na mene u sljedećoj sezoni, pa se zato nisam ni uključio u pripreme - rekao je Milardović, koji je potpisao ugovor prošlog ljeta.

Bio je zadovoljan uvjetima, želio je čak i okončati karijeru u dresu Cibalije. No s dolaskom novog trenera situacija se promijenila.

- Nisam razmišljao o odlasku iz Cibalije, pa nisam ni tražio novi klub. Nešto prije prozivke javili su mi iz kluba kako žele razgovarati o raskidu ugovora. Bio sam zatečen, objašnjenje je bilo da sam im preskup i, kao što sam rekao, da trener ne računa na mene. Nisam pristao na to i za sada je stanje nepromijenjeno. Ako nešto iskrsne oko odlaska u drugu sredinu, onda ću vjerojatno i raskinuti ugovor, a do novog razgovora ostaje stanje od prije.

I nedavno je trener Zoran Tomić rekao kako svoju koncepciju momčadi gradi na mladim igračima, pa je onda sasvim jasno da u toj koncepciji nema mjesta za Milardovića. Sportski direktor Dražen Pernar na upit je o tom otvorenom pitanju odgovrio:

- Istina je da je Josip MIlardović imao dobar ugovor s Cibalijom, ali situacija se u usporedbi s tadašnjom promijenila. Cibalia je trenutačno u predstečajnoj nagodbi, a u sklopu toga ima pravo sve obveze koje ima a dalje ih ne može servisirati, promijeniti. Zbog toga smo i predložili Milardoviću raskid ugovora, jer ne vrijedi da mu mijenjamo ugovor kada je trener rekao da ne računa na njega. Još nismo nastavili razgovor, a nadam se kako ćemo uskoro i to riješiti - objasnio je Pernar zavrzlamu.

Nitko ne dvoji kako bi Milardović koristio ovoj momčadi u sljedećoj sezoni, ali je i pravo trenera da svoju koncepciju provodi prema svojim zamislima. A. Grgić

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike