Sport
VEČERAS UZVRATNI SUSRET U VILNIUSU

Dinamovci o Aalborgu još ne razmišljaju
Objavljeno 21. srpnja, 2014.

Zagrebački Dinamo već je doznao potencijalnog suparnika u trećem pretkolu Lige prvaka. No, prije sudara s danskim Aalborgom predstoji im još 90 minuta gostovanja u Vilniusu gdje večeras (20.15 prema hrvatskom vremenu, nap.a) moraju obraniti prednost od 2:0 stečenu prije dva tjedna na Maksimiru. Žalgiris se u prvom susretu pokazao kao momčad koja nema pretjerane želje za ugrožavanjem suparničkih vrata. Ako želi pomrsiti račune hrvatskom prvaku, danas bi na svom terenu ipak trebali pokazati puno više negoli u Maksimiru i preuzeti određeni rizik. Priželjkuju to i u Dinamu jer bi takav pristup otvorio i više prostora njegovim krilnim igračima pa bi se lakše ugrozila suparnička vrata nego li je to bio slučaj u prvoj utakmici kada je trebalo “razbiti parkirani autobus”. Optimizam u redovima Dinama “podebljan” je i dobrom izvedbom na otvorenju sezone u MAX TV Prvoj hrvatskoj ligi. Slaven Belupo ispraćen je sa 4:0.

- Sigurno je kako se dižemo u formi. Već smo protiv Slavena bili bolji nego nekoliko dana prije protiv Žalgirisa i siguran sam da ćemo taj rast samo nastaviti, a onda prolaz u Litvi ne bi smio biti upitan - rekao je Domagoj Antolić, strijelac drugog pogotka za Dinamo protiv Žalgirisa.

Premda je Dinamo pokazao u prvoj utakmici da je bolja momčad, ipak još uvijek su igrači kao i trener fokusirani isključivo na predstojećeg suparnika. Stoga, o danskom Aalborgu još uvijek ne žele pričati prije negoli odrade posao u glavnom gradu Litve.

- O Aalborgu ne razmišljamo dok ne prođemo Žalgiris. Tako je rekao i trener, zar ne? - pitao se Paulo Machado portugalska modra “desetka” koji je prije leta za Litvu dobio još jednog sunarodnjaka u Dinamovoj svlačionici.

Dinamu je, naime, pristupio Wilson Bruno Naval Costa Eduardo. Na leđima dresa će mu najvjerojatnije pisati Eduardo pa će se prisjećati kako je on još jedan Eduardo u modrom dresu. Ovaj 24-godišnjak stigao je na posudbu iz lisabonskog Sportinga na godinu dana. Riječ je o klasičnom napadaču koji je u 20 prošlogodišnjih nastupa za Sporting postigao tri pogotka(?). Neće ga biti u Vilniusu, jer nema još pravo nastupa premda Dinamu će u ovom susretu dobro doći kvalitetan igrač u vrhu napada s obzirom na to da prošlogodišnji prvi strijelac kluba i lige Duje Čop zbog ozljede nije niti otputovao u Litvu. K.Lacković

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike