Sport
SVLADALI KLUB IZ SESVETA

Infuzija i dobra igra vinkovačke momčadi izliječile Stanka Mršića
Objavljeno 24. travnja, 2014.

VINKOVCI - Četiri kola prije kraja prvenstva Cibalia je na dobrom putu da očuva drugo mjesto na tablici i uđe u kvalifikacije za povratak u Prvu ligu. Pobjeda protiv Sesveta (3:1) i nova tri boda na kontu povećali su razliku u odnosu na Inter Zaprešić, trenutačno trećeplasiranu momčad, na četiri boda. Usput, Inter upravo za deset dana dolazi na noge Vinkovčanima i u toj utakmici stvari bi mogle biti riješene. Protiv Sesvećana momčad nije vodio Stanko Mršić. U popodnevnim satima pred utakmicu završio je u bolnici na infuziji zbog crijevne viroze. No, već je navečer bio pušten. Osim zbog infuzije, sigurno se i oporavio kada je čuo dobar rezultat svojih igrača u susretu sa Sesvećanima protiv kojih je momčad s klupe vodio Siniša Sesar. Vinkovčani su, unatoč problemima, izgledali najbolje do sada u proljetnom dijelu sezone. Bilo je na utakmici svega, od odličnih akcija, šuteva na vrata, a naravno nisu izostali ni pogotci. Očito je nešto potaknulo momčad Cibalije na dobru igru, što je primijetio i trener gostujuće momčadi Sreten Ćuk.

- Znali smo jako dobro kome dolazimo u goste. Znali smo da rezultati Cibalije nisu odraz kvalitete momčadi i isto tako dobro smo znali da ako nešto potakne igrače Cibalije na igru ili ako oni nađu razlog za igru, teško ćemo i do boda. Upravo se to dogodilo. Cibalia je odigrala dobru utakmicu i zasluženo pobijedila. Nije mi samo jasno zbog čega Vinkovčani toliko zaostaju za Zagrebom, a ovakve igre se ne bi postidio ni neki od sadašnjih prvoligaša.

Vršitelj dužnosti trenera u odsutnosti Stanka Mršića Siniša Sesar očito je dobro nadomjestio izostanak glavnog trenera. Cibalia je nakon dugo vremena bila rastrčana i raspoložena za igru, što je mnoge razveselilo, jer će im trebati dobrih igara u posljednja četiri kola. I u ovoj utakmici Cibalia je prva dobila gol, ali za razliku od prethodnih utakmica, brzo se vratila u utakmicu.

- U prijašnjim utakmicma kad smo prvi dobili gol, nismo znali dobro odgovoriti, ovaj put smo, na sreću, brzo uzvratili pogotkom, a odmah potom, uz pomoć protivničkog vratara, po meni je pogriješio, postigli i drugi gol. To nam je dalo dodatnu energiju i nastavili smo s dobrom igrom u drugom poluvremenu, postigli i treći gol ta sasvim zasluženo slavili. Ovaj nas uspjeh ne smije uljuljkati, jer već za nekoliko dana čeka nas teško iskušenje u Gorici, gdje ne smijemo izgubiti. Moramo se dobro pripremiti i probati ostati neporaženi - rekao je Siniša Sesar. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike