Sport
OSIJEK KELME U VRGORCU

Nada za plasman u doigravanje još je živa
Objavljeno 18. travnja, 2014.

Osijek Kelme večeras u Vrgorcu igra susret posljednjeg kola osnovnog dijela sezone prvenstva Prve hrvatske malonogometne lige. O ishodu te, ali i one utakmice koju u isto vrijeme igraju Square i Alumnus u Dubrovniku, ovisit će hoće li Osječani prvi put imati produženu sezonu, odnosno hoće li zaigrati u doigravanju.

Izgledi im nisu dobri, ali dok postoje, treba vjerovati kako je moguć još jedan preokret u toj borbi. Osječani su dosad već propustili dosta prilika da osiguraju doigravanje. Dvije najveće su upropastili na svom parketu u Zrinjevcu kada su remizirali protiv Uspinjače (1:1) i izgubili od izravnog konkurenta Squarea (1:0). Tim rezultatima sebi su napravili višestruku štetu jer su u igru vratili i svog današnjeg domaćina čime će im posao u vrgoračkom Domu sportova biti znatno otežan.

- Idemo u Vrgorac pobijediti - odlučan je Marin Smoje, trener Osijek Kelmea, pa dodaje:

- Uvjeren sam kako će pobjednik naše utakmice, ako ga bude bilo, igrati u doigravanju. Prema mom sudu, Alumnus je jači od Squarea i neće izgubiti u Dubrovniku, što bi otvorilo mogućnost nama ili Vrgorcu za plasman u play-off.

Hrabra je to izjava mladog osječkog stručnjaka, posebno jer mu je momčad u posljednje vrijeme daleko od forme koja bi bila jamac pozitivnog rezultata u Vrgorcu. Ovog proljeća Osječani su na gostovanjima uglavnom bili očajni, ali možda se to ovaj put promijeni. To prije što će u Vrgorcu zaigrati i Dražen Ćavar, a koliko on znači Osječanima vidjelo se i na završnom turniru hrvatskog kupa gdje su ih milimetri dijelili od plasmana u finale. Upravo na tom turniru Smojina momčad pobijedila je Vrgorac GTP u četvrtfinalu vrlo uvjerljivo (4:0).

- Ne smije nas zavarati ta utakmica jer smo je pobijedili uz dosta sreće. Ako bih volio da se osim rezultata iz te utakmice što ponovi, onda je to način na koji je branio naš vratar Ivan Mladina. Bio je sjajan, a upravo to će nam trebati i u utakmici koja nas očekuje u Vrgorcu. Nemamo mi što izgubiti u tom susretu i zato očekujem naše dobro izdanje - kaže Smoje.

U kakvom će sastavu Osječani otputovati u Vrgorac nezahvalno je prognozirati. Hoće li zbog obveza na velikom nogometu poneki igrač propustiti taj važni susret znat će se tek danas. Na papiru Smoje nakon dugo vremena na raspolaganju ima sve igrače. Ono što mu ne ide u prilog jest podatak koji govori kako Osječani u Vrgorcu nikada nisu pobijedili. Jednom je bilo neriješno, i to 2009. kada su se vratili u prvoligaško društvo. Najgore je u svemu što Osijek Kelme nije gospodar svoje sudbine. Čak i da pobijedi u Vrgorcu, morat će osluškivati vijesti iz Dubrovnika.

Dalibor KELER
PAROVI 22. KOLA

Svi susreti posljednjeg, 22. kola osnovnog dijela prvenstva Prve HMNL igraju se večeras s početkom u 20 sati. Parovi: Nacional (Zagreb) - Solin Veltins, Uspinjača (Zagreb) - Novo vrijeme Apfel (Makarska), Murter - Novi Marof Reflex, Square (Dubrovnik) - Alumnus (Zagreb), Vrgorac GTP - Osijek Kelme.

Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

Najčitanije iz rubrike