Mozaik
MASSIMU SE SMIJEŠI DESET NAGRADA

Porin 2014.: Nominirani HKUD
“Osijek 1862”, Štef i TS Džentlmeni
Objavljeno 17. travnja, 2014.
Od nakladnika prednjači Croatia Records s 44 nominacije

U prepunoj dvorani Rab zagrebačkog Hypo Event Centra održana je svečana objava nominacija za Diskografsku nagradu Porin 2014.

Pod dirigentskom palicom raspoloženog voditeljskog dvojca Josipe Lisac i Marija Petrekovića, pročitane su sve nominacije za ovogodišnji, 21. Porin.

Najviše nominacija u raznim kategorijama glasilo je na Massimove izvedbe, njih čak deset. Oliver Dragojević s pjesmama s albuma “Tišina mora” ima sedam nominacija, a slijede ih Pips, chips & videoclips sa šest nominacija za album “Walt” te Elemental s četiri nominacije za album “U redu je”. Tu su još i Psihomodo pop s tri nominacije za singl “Donna” te Gibonni s istim brojem nominacija. Parni valjak, Pavel i Lado sudjeluju sa po dvije nominacije, a valja spomenuti i da će glasači Porina u drugom krugu imati priliku glasati za album “Morska svitanja”, pokojnog Vinka Coce, koji je ove godine i dobitnik Porina za životno djelo. Za najboljeg novog izvođača natjecat će se Filip Dizdar, Sara Renar te Silente, koji ima i nominaciju za najbolji pop-album. Od nakladnika prednjači Croatia Records s 44 nominacije.

U kategoriji broj 17, Najbolji album folklorne glazbe nominiran je i album “... S vinila”. To je do sada najveći uspjeh u diskografskom smislu našeg HKUD-a “Osijek 1862”. Radi se o albumu koji je na jednom mjestu spojio, u digitalnom formatu, sva analogna izdanja objavljena na vinilu ili magnetofonskim vrpcama. Zato nosi nadnaslov “KUD Milica Križan - danas HKUD Osijek 1862”. Među slavonskim snagama nominirani su i Stjepan Jeršek Štef za Najbolji album tamburaške glazbe te TS Džentlmeni za koncertni album “Iz Požege s ljubavlju”.

Svečana dodjela Diskografske nagrade Porin održat će se u petak, 27. lipnja, u Zagrebu u Hypo Event Centru. Zagrebu će ovo biti treći put kako je grad domaćin te smo sigurni kako će uz produkciju Hrvatske radiotelevizije 21. Porin zabljesnuti u punom sjaju. Osim Vinku Coci, Porin za životno djelo posthumno će se ove godine dodijeliti i jednom od najvažnijih promotora jazz-glazbe u Hrvatskoj Miroslavu Križiću te aranžeru, pijanistu i glazbenom producentu Krešimiru Oblaku. T.Kvorka

Možda ste propustili...

TOPLA I URNEBESNA KOMEDIJA

“Summer Camp”s Diane Keaton

PRVI TRAILER ZA NOVI FILM “MUFASA: THE LION KING”

Priča o životu lava dolazi na zimu

Najčitanije iz rubrike