Sport
DRUGA: HNL CIBALIA PORAŽENA OD RUDEŠA

Sudac isključio tri vinkovačka igrača
- nakon utakmice smijenjen Petravić
Objavljeno 23. ožujka, 2014.

Nakon 23 prvenstvena kola, Cibalia je na svojem stadionu doživjela prvi poraz, koji ju je udaljio od povratka u Prvu ligu.

Poraz je ovo koji je izazvao pad Cibalije s prvog mjesta, a tamo je zasjela u 16. kolu nakon pobjede protiv Segeste. Poraz je ovo koji nisu samo prouzročili igrači slabom igrom, već i sudac Tino Krečak iz Velike Gorice. U ne previše gruboj utakmici podijelio je čak četiri crvena kartona. Gosti su došli u vodstvo pogreškom obrane Cibalije, što je još više podiglo tenzije, no poluvrijeme je završilo vodstvom gostiju i dva žuta kartona za igrače Cibalije. Klupko se počelo odmotavati isključenjem Bartolovića, koji je s Prijićem ušao početkom drugog poluvremena. Prvo Bartolović gubi loptu pod prekršajem u sendviču dvojice igrača, da bi potom s leđa startao na Begića, za što mu sudac pokazuje put u svlačionicu. Sve poslije toga događalo se kao u dobro izrežiranom filmu. Karton za kartonom, crveni za crvenim, bez nekog prepoznatljivog kriterija. Bio je ovo susret kojim nitko na stadionu nije bio zadovoljan, a suđenjem najviše. Nakon susreta trener Rudeša Željko Sopić također je podijelio nezadovoljstvo suđenjem:

- Ovakvo suđenje već dugo nisam na hrvatskim stadionima doživio. Mislim kako je publika ovdje radi igrača, suci su tu radi igrača, ni mi, ni Cibalia nismo tu radi sudaca. Suci su ovdje samo nužno zlo i mislim kako bi se morali početi tako i ponašati na terenu. Oni koji su bili na stadionu razumjet će što sam rekao - izjavio je trener Rudeša Željko Sopić

Nezadovoljan suđenjem bio je i Cibalijin trener Damir Petravić:

- U 14 godina mog rada nikad nisam doživio ovakvo suđenje i tri crvena kartona. Bez obzira na utakmicu, kako se razvijala i što se događalo i što smo promašili jedanaesterac, neshvatljivo mi je da je sudac podijelio tri crvena kartona. Doživio sam ponovo još jedan šok poslije Pomorca, izgubili smo prvi put kod kuće. Stvarno nemam komentara, moram prespavati i složiti sve. Cibalia je veliki, respektabilan klub i ne zaslužuje ovakav tretman.

Na upit o svojoj daljnjoj sudbini u Cibaliji Petravić je kratko odgovorio.

- Nisam još kontaktirao predsjednika kluba, ne znam, vidjet ćemo što će se dogoditi. Možda se nešto i dogodi - rekao je Petravić. Kako smo doznali Petravić je još u nedjelju vodio trening Cibalije. Bio mu je to posljednji. Nakon završetka priopćen mu je otkaz.

Antun GRGIĆ
CIBALIA 0 (0)
RUDEŠ 1 (1)

VINKOVCI - Stadion HNK Cibalia. Vrijeme: sunčano. Teren: vrlo dobar. Gledatelja 500. Sudac: Tino Krečak 5 (Velika Gorica). Strijelac: 0:1 - L. Šćrbec (19). Žuti kartoni: Čuljak, Džoni, Perković, Tokić (Cibalia), Begić, Tičak. Crveni kartoni: Bartolović,Zgrablić, Mazalović (Cibalia), D. Mihaljević (Rudeš).

CIBALIA: Filipović 6, Muženjak 5.5, Zgrablić 5, Perković 5.5, Čuljak 5.5, Mazalović 5 , Milardović 6, Džoni 5 (od 46. Bartolović 5), Pavličić 5.5 (od 46. Prijić 5.5), Ottochian 5 (od 78. Kujundžija-), Tokić 5.

RUDEŠ: Radelić-Žarkov 8, Ristovski 6.5 (od 76. Mihaljević-), Džolan 6.5, Babok 6.5, Begić 6 (od 84. Jokić-), Tičak 6.5, L. Šćrbec 7.5 (od 51. Piršić 6.5), Baltić 7, F. Šćrbec 7, Čabraja 7.5, Šaban 7.

IGRAČ UTAKMICE: DARIJAN RADELJIĆ-ŽARKOV (RUDEŠ).

0:1

Baltić je odlično pronašao Šćrbeca na desnoj strani, gdje nije bilo ni jednog igrača Cibalije, neometan ulazi u kazneni prostor i smireno plasira pokraj vratara Filipovića

Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike