Crna kronika
NEPOSTOJEĆI STRAVIČAN ZLOČIN

Uznemireni Baranjci: Širi se izmišljena priča da je mladić izmasakriran u Bolmanu
Objavljeno 20. prosinca, 2013.

BOLMAN - Zbog priče da je početkom tjedna u baranjskom mjestu Bolman u kanalu pronađen izmasakriran 20-godišnji mladić kojemu nedostaje i nekoliko dijelova tijela, javili su nam se zabrinuti Baranjci koji su se pitali - kako to da se o tome u javnosti ništa ne zna?

Nakon provjere, doznali smo da u njoj nema ni trunke istine. Vesna Žnidarić Bolarić, iz Policijske uprave osječko-baranjske, potvrdila nam je da na području Baranje u proteklih mjesec dana nije zabilježen takav slučaj, a ni u duljem vremenskom razdoblju. I iz Općine Jagodnjak potvrdili su nam da je ova bolesna priča neutemeljena.

- Ma da se takvo što dogodilo to bi se proširilo kao požar. Ta priča potpuno je izmišljena. Doista nema nikakvih temelja za nju, kazali su nam u Općini u koju pripada i Bolman. Od koga i zašto je ova priča potekla, za sada nije poznato, no očito je da je uznemirila velik broj stanovnika Baranje. Mještani nazivaju jedni druge da bi eventualno saznali identitet ubijenog mladića. Iz straha za svoju mladež i javili su nam se zbog cijelog slučaja.

U razgovorima se provlače i navodi da javnost namjerno šuti o zločinu te da je navodno ubijeni mladić sigurno sin neke “poznate” osobe. U priču su uključeni i detalji poput toga da su ga pronašli radnici koji su kopali u kanalu te se spominju organi i dijelovi tijela koji su navodno nestali sa žrtve. Nečija bujna mašta dobrano je uzdrmala Baranju.

ZBOG LAŽNIH INFORMACIJA 22 PRIJAVE U ČETIRI GODINE

U posljednje četiri godine osječko-baranjska policija podnijela je 22 kaznene prijave protiv osoba koje su širile lažne i uznemirujuće informacije. Prošle godine prijavljeno je pet, 2011. četiri, a 2010. godine dvije osobe. Najviše takvih slučajeva dogodilo se 2009. godine i to čak 11.

Nečija bolesna bujna mašta dobrano je uplašila stanovnike Baranje

Možda ste propustili...

ČETIRI, OD UKUPNO DEVET OSOBA U AUTOMOBILU, POGINULO JE NA MJESTU DOGAĐAJA

U KBC-u Split se bore za život teško ozlijeđenih migranata u Brnazama

Najčitanije iz rubrike