Sport
NA KANTRIDU DOLAZI ŠPANJOLSKI BETIS

Kek: Nismo favoriti, ali želimo osvojiti bodove!
Objavljeno 3. listopada, 2013.

Trener Rijeke Matjaž Kek na posljednjim je treninzima uoči europskog sudara s Betisom "miješao karte" toliko dobro da je svaki navijač imao svoju - početnu jedanaestorku. No Kek ne govori o udarnom sastavu, a na posljednjoj presici je potvrdio tek da sigurno u momčadi, koja će danas od 19 sati na Kantridi odigrati povijesni, prvi ogled skupina Europske lige pod stijenama, neće biti ozlijeđenih ili rekovalescenata Zlomislića, Jugovića, Leškovića, Okechukwua i Škarabota, te Pušića i Mitrovića koji nemaju pravo nastupa. Svi ostali konkuriraju za utakmicu uoči koje su jasno podijeljene uloge. Rijeka u ovaj sudar ulazi kao autsajder.

- Sigurno protiv Betisa nismo favoriti, ali to ne znači da ne želimo, i to jako, jedan rezultat da izbrišemo nule na ljestvici naše skupine Europske lige s golovima i s bodovima - govorio je trener Matjaž Kek. - Dolazi nam u goste renomirana ekipa, vjerojatno najjača u našoj skupini, ali kao što nerijetko govorim, treba poštivati svakoga, ali treba poštivati i sebe. Želimo bodove, želimo dobru partiju, pravi sportski doživljaj, onakvu Kantridu kakva je bila ljetos.

Najavili ste nakon jadranskog derbija mogućnost promjene rasporeda, odnosno da ćete zaigrati s dva klasična napadača. Je li ta opcija aktualna za susret s Betisom?

- Protiv Hajduka smo igrali s tri napadača, Benkom, Sharbinijem i Kvržićem. Možda ćemo ostati tako, a možda ćemo to i promijeniti. Raspored nije toliko važan već kako se ispunjavaju sve one zadaće koje se trebaju ispuniti.

Kakva Rijeka mora istrčati danas da bi iznenadila kvalitetnijeg gosta?

- Bolje nego Villareal prošloga vikenda! To su ekipe koje su top. Ako dođeš u Europu preko Primere onda je to sigurno potvrda kvalitete. Moramo biti hrabri, odlučni, taktički disciplinirani u oba smjera sa željom da suzimo i skratimo prostor i pripremimo se na njihovu brzu okomitu transformaciju. Meni je važno da je Rijeka hrabra i odlučna, da ima svoj karakter - dodao je Kek. I. Volarić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike