Sport
ŽRK OSIJEK DOBIO NOVOG SPONZORA

Kandit osječkim rukometašicama osigurao mirniju sezonu
Objavljeno 27. rujna, 2013.
ŽRK Osijek sljedeće godine slavi 60 godina postojanja, a Kandit ove 60 godina od proizvodnje prve čokolade

Ženski rukometni klub Osijek jučer je dobio značajan vjetar u leđa u nastojanju da što lakše i kvalitetnije odradi prvenstvenu sezonu. U prostorijama Kluba potpisan je sponzorski ugovor s Kanditom, koji će bitno pomoći u financijskoj stabilizaciji osječkog prvoligaša.

Iako detalji ugovora nisu prezentirani, obje strane izrazile su zadovoljstvo suradnjom te su najavile i mogućnost njezina produženja nakon isteka jednogodišnjeg ugovora.

- Naš klub sljedeće godine slavi 60 godina postojanja i nadam se da ćemo taj vrijedni jubilej proslaviti na dostojan način. Već ove godine nadamo se dobrim rezultatime, a u sljedećim još i boljim. Sretan sam što je Kandit prepoznao našu aktivnost i pružio nam pomoć koja će značajno unaprijediti kvalitetniji rad našeg kluba - izjavio je dopredsjednik kluba Srećko Tomas, koji je u ime svih članova ŽRK Osijek zahvalio novom sponzoru.

Osječku tvrtku, koja krajem godine dovršava gradnju nove tvornice, na potpisivanju ugovora predstavljao je direktor Mario Müller, koji je pojasnio i razlog ulaganja u ŽRK Osijek.

- Klub sljedeće godine slavi 60 godina postojanja, a mi ove 60 godina od proizvodnje prve čokolade. Vjerujem da će ova suradnja i Kanditu donijeti efekte na tržištu, a mislim da je normalno da svaki pojedinac i kompanija na ovakav način vrati dio sredstava u zajednicu u kojoj posluje. Nadam se da će nama donijeti marketinške efekte, a Klubu olakšati daljnji rad te da i dalje osvjetlavaju ime grada koji nose - rekao je Müller, koji je istaknuo kako su svi svjesni teške situacije u gospodarstvu, ali i da se svejedno mora naći mogućnost da se u nekoj mjeri pomogne.

ŽRK Osijek je svoje najsvjetlije trenutke u povijesti imao početkom 80-ih, kada je dva puta (1982, '83) osvajao europske trofeje (KPK). Tada je predvodnica na parketu bila Kaja Ileš, koja je jučer kao predsjednica kluba potpisala vrijednu suradnju.

- Zahvaljujem svima koji su omogućili realizaciju ovog ugovora, a u ime igračica obećavam da ćemo opravdati povjerenje. Bilo bi lijepo ponovno se plasirati u Europu, ali to je na djevojkama i na treneru da pokušaju realizirati, ove ili u nekim od narednih sezona - rekla je nakon potpisivanja ugovora Ileš.

Osječke će rukometašice tako imati “slatki doping” pred današnji novi prvenstveni okršaj u kojem će u 3. kolu u Zrinjevcu u 17 sati ugostiti Umag. Igračice Krešimira Modrića na startu su prvenstva poražene kod Lokomotive, a potom su prošli vikend bile slobodne, što im je dalo dovoljno vremena za ispravljanje uočenih nedostataka.

- Radili smo dosta protekla dva tjedna na obrambenim kretnjama, ali obrana je ionako čisto voljni moment. Igračice su i u Samoboru to pokazale kad su stigle s “minus 7” na “plus 1”. Mislim da Umag u svom kadru ima manji broj igračica te da s istom postavom igraju skoro cijelo vrijeme. Mi to moramo iskoristi te s puno rotacija i visokim tempom pokušati ih slomiti u prvih 30-40 minuta te onda lakše privesti susret kraju. Bodovi su nam apsolutno imperativ i očekujemo pobjedu - najavio je današnji susret Modrić, koji nema problema sa zdravstvenim stanjem igračica pa je najavio mogućnost da i oporavljena Bednjanec bude u kadru.

Goran ROGULJIĆ
Parovi 3. kola

Jučer su odigrani susreti Zamet - Trešnjevka i Samobor - Dugo Selo' 55. Osim susreta u Osijeku (17 sati) danas se još sastaju Split 2010. - Sesvete Agroproteinka i Koka - Vranjic. Slobodna je Zelina.

Možda ste propustili...

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike