Sport
NOVI TRENER MURSE-OSIJEK

Celan trener do kraja prvog dijela sezone
Objavljeno 21. rujna, 2013.

OSIJEK – Ostavka Leonarda Barića na mjesto trenera osječkog odbojkaškog prvoligaša izazvala je šok i nevjericu. Iznenađeni su bili najviše igrači, koji su ostali prepušteni sami sebi. No, oni s najdužim stažem u svlačionici podmetnuli su leđa i brzo pronašli rješenje za novog čovjeka na klupi. S obzirom na razvoj situacije ono je i očekivano. Robert Celan najiskusniji je čovjek u rosteru (38 godina), a kao takav pravi je izbor bar za prijelazno rješenje, a zašto ne i na duže staze.

- Zatečeni smo bili nakon ostavke trenera, koja se dogodila i u završnici prijelaznog roka. Nije bilo puno prostora i vremena za neka imena sa strane. Odlučili smo da ću ja do kraja prvog dijela sezone obnašati trenersku funkciju. Nisam prvi put u ovoj ulozi, a u karijeri sam prošao rad mnogih trenera, imalo se što naučiti i zapisati. Istina, planirao sam još igrati, ali situacija je bila takva da nisam puno dvojio oko promjene uloga. Najvažnije da smo se brzo svi pribrali, stoga sve ide dalje po planu - kaže Celan, koji je protekle sezone bio glavni čovjek na parketu.

Njegova se slušala tada, slušat će se i sada.

- S igračima nema problema, svjesni su da smo svi u ovome zajedno. Njihov respekt nije od jučer, a ono što je meni najvažnije je da rade punom parom. Imat će prostora pokazati se i u utakmicama, stoga neka budu marljivi i strpljivi - naglašava novi trener Mursa-Osijeka.

Njemu će na klupi pri ruci biti i Zvonimir Bogdanović, koji sjajno radi s mlađim kategorijama. Boki ima i trenersku licencu, stoga će sjediti i na prvoligaškikm ogledima, koji bi trebali startati početkom sljedećeg mjeseca.

- Dobra stvar je što smo ostali gotovo svi na okupu od lani, pa uigravanje i nije neki problem. Naime, nismo odradili još ni jednu prijateljsku provjeru, što najbolje pokazuje kakva je situacija u klubu bila u posljednje vrijeme i kako su se pripreme odvijale. Završilo je kako je završilo, ali što je bilo - bilo je. Sezona je pred vratima, u nju ćemo ući spremni i motivirani - naglašava Celan.

Uoči sezone trebala bi se održati i klupska skupština, na kojoj bi se neke stvari definirale i postavile na mjesto. Kako sada stvari stoje, igrači su odlučili uzeti stvar u svoje ruke. Predsjedničku ulogu i onu prvog operativca preuzet će Ivan Trusić, a angažirani će biti i kapetan Tomislav Suk i Dragan Puljić, koji je na papiru dosad bio čelni čovjek. Naravno, igrači vjeruju da neće ostati usamljeni te da će se u rad jednog od najboljih odbojkaških klubova u državi uključiti i oni koji mogu i žele pomoći. Takvih navodno ima?! N.Benčina

Prije početka sezone trebala bi se održati i skupština, a predsjedničku ulogu trebao bi preuzeti igrač Ivan Trusić

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike