Novosti
GLAVNI TAJNIK HSP-A DR. A.STARČEVIĆ:

Pero Ćorić: Sabo je svim našim vijećnicima nudio političku trgovinu
Objavljeno 8. kolovoza, 2013.
“Uhićeni djelatnici MUP-a u Vinkovcima Sabini su suradnici iz SDP-a, očekujemo da i on bude uhićen”, kaže Ćorić

Vezani članci

SKANDAL S POLITIČKOM TRGOVINOM U VUKOVARU

Budimir očekuje reakciju institucija, Sabo tvrdi da nije počinio ništa protuzakonito

AFERA PRED DRŽAVNIM ORGANIMA

Gradonačelnik Sabo bez komentara - daju se iskazi USKOK-u

GRADONAČELNIK ĐAKOVA PROBLEM VIDI U CENTRALIZIRANOSTI SUSTAVA

Vinković: Slučaj političke trgovine u Vukovaru neće biti posljednji

OSIJEK - “Uopće ne dvojim da je vijećnica HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara Marija Budimir vjerodostojna u vezi s onim što je izrekla vezano uz gradonačelnika Vukovara Željka Sabu, jer on sa sličnim ponudama, ucjenama i mitom ide prema svima. Mi znamo za to, jer je političku trgovinu nudio i svim našim vijećnicima, te ih je svakodnevno progonio, susretao i nudio im protuusluge. To je njegov stil rada, kao i cijelog SDP-a”, tvrdi glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević Pero Ćorić, koji kaže kako je njegova stranka osjetila potrebu da ovih dana i sama posvjedoči o sumraku socijaldemokracije koja se trenutačno događa u Hrvatskoj i to na način Zorana Milanovića, Biljane Borzan i Željka Sabe.

I treći u zatvor

- Car je gol i ovo bacanje prašine u oči i prodavanje demagogije moralo je doći na naplatu, a najsvježiji primjer je uhićenje načelnika policije Blaža Topalovića i Mate Kirhbauera u Vinkovcima. Naime, nitko to nije povezao sa SDP-om, no ta su gospoda bili visoki dužnosnici upravo te stranke do prije dvije godine. Recimo glasno da je upravo Topalović bio član predsjedništva ŽO SDP-a Vukovar kojemu je predsjednik bio Željko Sabo. Topaloviću je tada zakon dopuštao da se kao djelatnik policije bavi politikom, a Kirchbauer je bio predsjednik SDP-a u Starim Mikanovcima. Od te fantastične trojke dvojica su u zatvoru, a nadamo se da će uskoro biti i treći. U tonskom zapisu čuje se da je Sabo vijećnici Budimir rekao da pogleda primjer Osijeka, gdje se vrlo jednostavno riješila situacija između HDZ-a i SDP-a i mislim da bi državno odvjetništvo trebalo proširiti svoju istragu upravo na Osijek, jer ovdje ne da ima dima, nego smrdi na sve strane, kaže Ćorić.

Mala osječka bara

Glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević vjeruje kako je slaba točka osječke koalicije upravo činjenica da je ”bara premala, a krokodila ima previše”.

- Tamo gdje je Anto Đapić u vlasti odmah pomislim da je nešto neregularno i zato smo se ogradili od takve trgovine i odlučili poštivati volju birača. Ivica Vrkić produkt je SDP-a, te je kao takav trebao izići na izbore i zatražiti povjerenje građana, a ne se predstavljati nezavisnim kandidatom. Mi kao stranka ne postojimo da bismo plesali samo jedno ljeto, pa onda nestali s političke scene. I zato nismo pristali na trgovinu, kaže Ćorić.

Nefreteta Z.EBERHARD
MILANOVIĆ JE ZASLUŽIO ZVIŽDUKE

Predstavnici HSP-a AS u ponedjeljak su bili i sudionici kninske proslave Dana domovinske zahvalnosti, a Ćorić kaže kako je bahatost i arogancija Zorana Milanovića upravo tu došla na naplatu. Naravno, nisam bio među onima koji su zviždali, ali čovjek koji se bavi politikom i koji je našu državu nazvao 'slučajnom državom', te Domovinski rat nazvao građanskim ratom, ništa bolje nije mogao niti očekivati kada je izišao pred branitelje. On svoju bahatost pokušava prikriti na način da je sada u prvi plan stavio Slavka Linića, koji je popularan među narodom, no treba ponovno ogoliti stvari i reći da Linić nije nikakav Robin Hood, nego prije Superhik, jer je njegov moto također “uzmimo siromašnima i dajmo bogatima”, zaključuje Ćorić.

“Tamo gdje je Anto Đapić u vlasti odmah pomislim da je nešto neregularno i zato smo se ogradili od takve trgovine”

Tko je Željko Sabo?

Rođen je 21. travnja 1954. u Vukovaru.

Obrazovanje: Teolog

Radno iskustvo: Do 1991. direktor RO Energane u tvornici Borovo, od 2009. gradonačelnik Grada Vukovara

Političko iskustvo: Od 2003. do 2010. predsjednik GO SDP Vukovar, od 2004. do 2009. vijećnik Gradskog vijeća Vukovar, od 2010. predsjednik ŽO SDP VSŽ, član Glavnog odbora SDP Hrvatske, saborski zastupnik.

Najčitanije iz rubrike