Sport
U NK OSIJEK SVAKI DAN NEKA NOVA OPCIJA

Ivor Weitzer ispao iz kombinacija, spominje se i povratak Ljubojevića
Objavljeno 5. srpnja, 2013.
Od trojca ofenzivnih veznjaka ostala još dva imena - Adnan Aganović i Frane Vitaić

I dok trener Tomislav Steinbrückner polako slaže konture prve momčadi, navijače NK Osijek i dalje najviše zanima hoće li biti još nekih pojačanja. Novost je da je iz kombinacija za dolazak u Gradski vrt otpao Ivor Weitzer, veznjak Rijeke je odustao zbog financijskih razloga. Svjestan je situacije u kojoj se nalazi osječki prvoligaš, tražio garancije o primanju plaće na vrijeme, što mu u Osijeku nisu mogli dati. Tako su od trojca ofenzivnih veznjaka ostala još dva imena - Adnan Aganović i Frane Vitaić, no upitno je i kako će se oni postaviti prema onome što bijelo-plavi mogu ponuditi. A to, vrlo dobro je znano, nije mnogo. Osijek je u situaciji praktički ponuditi jedino “golu“ plaću, bez ikakvih dodatnih bonusa prilikom prelaska, tako da im najveća prednost za dolazak ostaje mogućnost igranja u Prvoj ligi. Hoće li to biti dovoljan mamac nekome od njih ostaje za vidjeti, no prijelazni rok ionako traje do 31. kolovoza pa nije isključeno da se igrački kadar promijeni i nakon što počne prvenstvo. Naravno, poželjnije bi bilo što ranije zaokružiti kadar, no u situaciji kada svi igrači prvo traže inozemni angažman pa se tek onda okreću HNL-u, u Osijeku moraju biti strpljivi i raditi s onim što imaju. Za to vrijeme radi se na sređivanju dokumentacije za Slavka Bralića i Josipa Barišića kako bi potpisali ugovore, a gotovo svaki dan pojavi se i neka nova opcija, pa je tako jedna od njih i mogući povratak Gorana Ljubojevića. No, i to je za sada tek mogućnost koja je daleko od realizacije. U Gradskom vrtu trenutačno najnestrpljivije iščekuju vijesti od Valentina Babića, koji bi bio pravo pojačanje za kritičnu poziciju desnog beka. Status bivšeg Osijekovog kapetana s njegovim sadašnjim klubom Györi ETO-om i dalje je bez pomaka, no u Osijeku se nadaju kako se to može riješiti na njihovo zadovoljstvo.

- Babić je htio i raskinuti ugovor s njima, iako su mu oni ponudili čak i mogućnost posudbe u neki drugi klub. Mi smo spremni i na takvu opciju, pa ako ga već Mađari žele posuditi, neka ga posude nama. Dobro su znane njegove igračke kvalitete, no osim što bi pokrio nama kritičnu poziciju, Babić bi sjajno došao i kao lider ovim mladim momcima, posebice u situaciji dok su naši najiskusniji igrači Ivo Smoje i Hrvoje Kurtović zbog ozljeda van terena – rekao je sportski direktor Miroslav Žitnjak. G. Roguljić

Pobjeda nad Vasasom

Nakon poraza i remija u srijedu, nogometaši Osijeka jučer su u Mađarskoj, u Felcsutu, pobijedili Vasas s 2:1. Nakon mađarskog vodstva za preokret bijelo-plavih pogodili su Bralić (42) nakon prekida, te Dugandžić u 85. minuti.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike