Sport
JUNIORI OSJEČKOG SOKOLA NISU IZBORILI ZAVRŠNICU DRŽAVNOG PRVENSTVA

Dobili samo Cibonu, Kozić najbolji strijelac
Objavljeno 24. travnja, 2013.

Mladi košarkaši Osječkog sokola bili su predstavnici Regije Istok na poluzavršnici juniorskog prvenstva Hrvatske. Momčad Davora Dogana i njegova pomoćnika Gorana Gunjevića igrala je u sklopu B skupine u Zagrebu, zajedno s domaćinom Dubravom, Cibonom, Feniksom i Splitom. “Sokolovi” nisu na kraju uspjeli biti plasirani među dva najbolja sastava koja će na završni turnir. U četiri utakmice ostvarena je samo jedna pobjeda, i to na otvaranju protiv “cibosa” (86:78).

- Start je bio odličan, dobili smo jednog od favorita, ali se na toj utakmici ozlijedio naš razigravač Katavić. Umjesto njega, tu je ulogu preuzeo najmlađi igrač Uljarević, koji je još kadet. No, usprkos tome, na sljedeće dvije utakmice nismo bili bez izgleda, ali smo ipak izgubili. Protiv Splita pali smo u posljednjoj četvrtini (87:70), a potom izgubili od Feniksa (87:69). Te dvije momčad izborile su završnicu, a posljednji dvoboj protiv Dubrave više nije odlučivao ni o čemu, a na kraju je bilo 86:75 za domaćina. Šteta što nakon dobrog otvaranja nismo dobili još nekoga. Da smo ostali kompletni, imali bismo izgleda - kaže Dogan.

Ipak, mladi Osječani ostavili su trag na polufinalnom turniru. Juraj Kozić je na kraju s prosjekom od 28.3 poena po susretu podijelio naslov najboljeg strijelca s Karlom Žganecom (Feniks), uključujući i učinak igrača iz A skupine, koja se igrala u Zadru. Žganec je bio i najbolji skakač (15.8), a odmah njemu uz bok bio je “sokol” Ivan Ćosić (15.5). Uz ovaj dvojac, još su igrali: Filip Škrinjarić, Sven Ostojić, Karlo Uljarević, Filip Jurilj, Fran Luka Križanac, Marin Bašić, Hrvoje Matković, Zvonimir Horvat, Toni Kovač i Matej Katavić. N.Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike