Sport
DOMAGOJ PUŠIĆ NAKON OPERACIJE MENISKUSA

Vraćam se sredinom listopada
Objavljeno 8. rujna, 2012.
Ako se serija pehova nastavi, trener bijelo-plavih morat će posezati i za kadetima

OSIJEK - Teško se prisjetiti kada su u Gradskom vrtu imali ovoliko problema s ozljedama, kao što je to slučaj na početku ove sezone. Među onima na koje trener Stanko Mršić ne može računati je i veznjak Domagoj Pušić. On je u utorak operirao desno koljeno te će još neko vrijeme morati mirovati, nakon čega će se napokon priključiti (zdravom) ostatku momčadi.

- U ponedjeljek sam primljen, u utorak me doktor Žulj operirao, a već dan poslije normalno sam hodao. Ne osjećam nikakve bolove i sljedeći četvrtak idem na vađenje konaca, nakon čega mogu početi lagano trčkarati.

Zdravstveni problemi 20-godišnjeg veznjaka počeli su još na samom početku sezone, u srpnju, nakon prvog susreta protiv Santa Colome. Pušić je odigrao dvoboj u Andori, nakon čega je zbog ozljede gležnja pauzirao preostala tri europska susreta, kao i prvoligašku premijeru u Zadru. Vratio se potom u sastav za utakmicu protiv Zagreba, igrao je i protiv Lokomotive, a onda je gostovanje kod Intera u Zaprešiću bilo kobno. Pušić se ozlijedio već na početku utakmice i od tada je izvan pogona.

- Odmah sam otišao na magnetsku rezonancu koja je pokazala kako se radi o oštećenju meniskusa u desnom koljenu. Tada još nismo bili sigurno kako postupiti s tom ozljedom, operirati što prije ili čekati zimsku stanku, no nakon konzultacija s dr. Žuljom odluka je bila da se operira odmah. U suprotnom postojala je mogućnost da se ozljeda još više pogorša. Sada je taj oštećeni dio meniskusa odstranjen i nemam više nikakvih bolova. Ne smijem žuriti s povratkom, moram prvo ojačati taj mišić, no vjerujem kako bih mogao ponovno zaigrati za otprilike četiri tjedna, odnosno sredinom listopada - objasnio je Pušić.

Tada će biti i nova reprezentativna stanka, što će veznjaku bijelo-plavih dati i dodatno vrijeme da se vrati na teren. Negdje u tom vremenu očekuje se i povratak Vedrana Jugovića, koji će svoju operaciju vjerojatno imati sljedeći tjedan, a do tada će trener Mršić sa zebnjom iščekivati hoće li mu se ozlijediti još netko od igrača iz veznog reda. Ako se serija pehova nastavi, trener bijelo-plavih morat će posezati i za kadetima. Ili kako je i sam u šali rekao, možda na teren pošalje i nekog od trenera ili članova Uprave. G. Roguljić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike