Crna kronika
SMRT NA BILJSKOJ CESTI

Godinu i pol zatvora policajcu koji je pregazio pješaka
Objavljeno 4. lipnja, 2012.
Sud je uzeo kao otegotno okrivljenom što je pobjegao s mjesta nesreće.

OSIJEK - Zbog izazivanja prometne nesreće iz nehaja u kojoj je na Biljskoj cesti poginuo pješak Krunoslav Kozlović, na godinu i pol dana zatvora osuđen je Tomislav Stapić (35), nekadašnji interventni policajac PU osječko-baranjske.

Obrazlažući presudu, predsjednik vijeća, sudac Ivan Sajter, posebno je skrenuo pozornost na činjenicu da je sud uzeo kao otegotno okrivljenom što je pobjegao s mjesta nesreće.

- Došli ste kući. Spremili automobil u garažu, a potom vidjeli znatna oštećenja na automobilu te ste se vratili na mjesto nesreće u pratnji prijatelja. Oštećenog ste mogli na vrijeme uočiti jer je imao svijetlu odjeću na sebi - kazao je sudac posebno podsjećajući na Stapićeve riječi iz obrane kako je pješaka nekih 10-ak minuta ranije vidio da se kreće Biljskom cestom dok ga je zaobilazio.

Ipak, sud je pronašao i olakotne okolnosti. Sudski vještak ustanovio je da je Kozlović u krvi imao 1,8 promila alkohola. Kretao se oko dva do dva i pol metra od desnog ruba ceste, čime je pridonio vlastitom stradavanju. Policajac je u krvi imao 0,80 promila alkohola, a u trenutku nesreće vozilo se kretalo oko 80 kilometara na sat i nije bilo kočenja.

Za razliku od tužiteljstva koje je tražilo tri godine zatvora, obrana okrivljenog išla je u smjeru kako nije prekršio ni jednu odredbu zakona. Vozio je dopuštenom brzinom, a stradali je umnogome sam kriv za smrt jer se kretao cestom umjesto obližnjom pješačkom stazom.M.Matasović

Tomislav Stapić izgubio posao u osječkoj policiji

Prvostupanjski disciplinski postupak u policiji je okončan prestankom radnog odnosa za Tomislava Stapića. Inače, u svojoj obrani Stapić je na suđenju kazao da je prvo ugledao sjenu, a potom osjetio udar u vozilo. Kada je izišao na cestu, primijetio je da su farovi oštećeni. Bio je uvjeren da je udario u divljač. Došavši kući, predložio je supruzi da zajedno odu na sporno mjesto. No ona se rasplakala pa je nazvao kolegu iz policije s kojim je ponovno došao na mjesto nesreće. U travi su pronašli beživotno tijelo...

Možda ste propustili...

KUTJEVČANKA OŠTEĆENA ZA TISUĆE KUNA

Bez znanja žrtve uzeo zajam na njezino ime

TRI OSOBE OZLIJEĐENE

Pijan pregazio pješaka na cesti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana