Ekonomija
"ŽENE NA RADNOM MJESTU 2024: GLOBALNA PERSPEKTIVA”

Trgovačka društva preispituju svoje politike o hibridnom načinu rada
Objavljeno 19. lipnja, 2024.
Deloitteovo istraživanje pokazalo je da je ravnoteža između privatnog i poslovnog života ključna
Unatoč malobrojnim poboljšanjima u odnosu prema prošloj godini, naše je ispitivanje pokazalo da se žene suočavaju sa sve većim pritiscima na radnom mjestu, u svojem privatnom životu i u svojim zajednicama. Na globalnoj razini žene smatraju da se njihova prava smanjuju, izložene su sve većem stresu i preuzimaju većinu kućanskih poslova. Usto su izložene neuključivim ponašanjima na radnom mjestu, zabrinute za svoju sigurnost i nisu u prilici progovoriti o zdravstvenim problemima s kojima se susreću.

Istaknula je to Helena Schmidt, voditeljica hrvatskog ureda Deloittea i regionalna voditeljica SheXO inicijative za regiju CE South, referirajući se na četvrto izdanje Deloitteova godišnjeg izvješća "Žene na radnom mjestu 2024: globalna perspektiva". Ispitano je 5000 žena u deset država, a istraživanje donosi pregled nekih od ključnih poslovnih i društvenih čimbenika koji utječu na karijere žena.

Sve više stresa i loše mentalno zdravlje i dalje su zastupljeni. Manje je žena izjavilo da ima osjećaj podrške poslodavca za ostvarenje ravnoteže između poslovnih i privatnih obveza, zbog čega se neke žene odlučuju na promjenu poslodavca. Premda žene čija radna mjesta omogućuju hibridan način rada imaju bolja iskustva ove nego lani, od velikog su broja njih poslodavci zatražili da se vrate u ured, što se negativno odrazilo na njihovo mentalno zdravlje i produktivnost.

Ove se godine izvješće pozabavilo pitanjem fizičkog zdravlja žena i otkrilo da velik broj žena radi kada osjeća bol ili simptome povezane s menstruacijom, menopauzom ili problemima s plodnosti.

Prekovremeni rad


Polovina žena smatra da je njihova razina stresa viša nego što je bila prije godinu dana i gotovo je jednak broj žena zabrinut ili jako zabrinut za svoje mentalno zdravlje. Mentalno zdravlje treći je razlog za zabrinutost među ženama diljem svijeta (48 %), nakon financijske sigurnosti (51 %) i prava (50 %).

Postoji niz mogućih uzročnika sve goreg mentalnog zdravlja žena, jedan od njih je to što ne mogu prestati misliti na posao i kada nisu na radnom mjestu. Polovina žena koje uglavnom na radnom mjestu provode ugovorom dogovoren broj sati svoje mentalno zdravlje smatra dobrim, a taj broj pada na 23 % kada je riječ o ženama koje često rade prekovremeno. Samo 37 % žena tvrdi da može prestati misliti na posao kada nije na radnom mjestu.

Unatoč zabrinjavajućim nalazima, više od polovine žena smatra da nema odgovarajuću podršku poslodavca kad je riječ o mentalnom zdravlju, a dvjema trećinama žena nije ugodno razgovarati o svojem mentalnom zdravlju na radnom mjestu. Premda to upućuje na potrebu za znatnim poboljšanjem, ipak je ostvaren napredak u odnosu prema prošlogodišnjim nalazima.

Žene snose teret neravnomjerno raspoređenih odgovornosti u skrbi za članove obitelji i kućanskim poslovima. Naime, 50 % žena koje žive s partnerom i imaju djecu smatra da su većinski odgovorne za skrb o djeci, što je porast u odnosu prema 46 % u 2023., a samo 12 % žena izjavilo je kako je za skrb o djeci odgovoran njihov partner. Nadalje, 57 % žena koje žive s partnerom i skrbe se o drugoj odrasloj osobi tvrdi da preuzima većinu s time povezanih zadataka, što je porast naspram 44 % u 2023., a samo 5 % žena izjavilo je kako tu dužnost preuzima njihov partner. Istodobno više od dvije od pet žena preuzima većinu odgovornosti za čišćenje i druge kućanske poslove, kao i 2023. Gotovo polovina ispitanica izjavila je da je prošle godine uzela slobodne dane zbog problema s mentalnim zdravljem, u odnosu prema manje od četvrtine žena koje ne preuzimaju najveći dio kućanskih poslova.

Nerazmjerna raspodjela odgovornosti rezultira profesionalnim problemima: samo 27 % žena koje preuzimaju najviše kućanskih poslova izjavilo je da se može isključiti iz svojeg privatnog života i usredotočiti na svoju karijeru.

Žene se osjećaju nesigurno na radnom mjestu, a neuključivo ponašanje i dalje postoji. Gotovo polovinu žena zabrinjava sigurnost na radnom mjestu ili na putu na posao ili poslovnom putovanju. Ukupno je 31 % ispitanica iskusilo mikroagresije, 4 % njih iskusilo je spolno uznemiravanje, a 8 % druge vrste uznemiravanja u proteklih 12 mjeseci. Četvrtina žena tvrdi da su osobe na upravljačkim pozicijama u njihovim organizacijama neprimjereno postupale ili im uputile neprimjerene komentare.

Žene koje se smatraju pripadnicama nedovoljno zastupljene skupine više zabrinjava vlastita sigurnost na radnom mjestu ili na putu na posao ili poslovnom putovanju, posebice žene s vidljivim invaliditetom (66 %) i transrodne žene (64 %).

Rade i kada ih boli


Više od četvrtine žena ima zdravstvene probleme povezane s menstruacijom, menopauzom ili plodnosti. Jedno im je zajedničko: brojne žene rade i kada osjećaju bol. Oko 40 % žena koje se nose s visokim razinama boli zbog menopauze radi i kada osjeća simptome, što je dvostruko više žena nego 2023. Više je žena izjavilo da im nije ugodno razgovarati o svojim simptomima menopauze sa nadređenima (14 %) u usporedbi s lani (10 %), možda zato što je 16 % žena izjavilo da je navođenje menopauze kao razloga za uzimanje slobodnih dana imalo negativan učinak na njihovu karijeru, što je porast u odnosu prema 6 % u 2023.

Trgovačka društva preispituju svoje politike o hibridnom načinu rada i povratku u ured, a ravnoteža između privatnog i poslovnog života ključna je za zadržavanje žena. Ove je godine zabilježen znatan napredak u iskustvu žena s hibridnim načinom rada. Međutim, otprilike tri od deset žena i dalje je izloženo isključivanju iz sastanaka, kao i nedostatku predvidljivosti i fleksibilnosti u rasporedu rada. Više od 40 % ispitanica navodi da je njihov poslodavac nedavno uveo obvezan povratak u ured. Četvrtina tih ispitanica na radnom mjestu mora biti puno radno vrijeme. Neke navode da su prilagodile svoj način rada i privatni život toj politici, a neke navode da je uvođenje te politike utjecalo na njihovo mentalno zdravlje, nešto više od trećine ispitanica zatražilo je smanjenje broja radnih sati, 30 % njih moralo se preseliti, 26 % navodi da se zbog toga pogoršalo njihovo mentalno zdravlje, a 20 % da se njihova produktivnost smanjila.
Zdenka Rupčić
Nemogućnost fleksibilnog rada jedan je od glavnih razloga zbog kojeg su žene mijenjale posao prošle godine

Poslovna kultura glavna prepreka zadržavanju žena na radnom mjestu
Poslovna kultura vjerojatno je glavna prepreka zadržavanju žena na radnom mjestu i njihovu profesionalnom napretku. Prema ovogodišnjem ispitivanju, četvrtina žena ne želi napredovati na upravljačku poziciju u organizaciji u kojoj radi, a kao glavni razlog tomu navode da im je odbojna korporativna kultura organizacije. Međutim, 92 % žena koje rade u organizacijama koje su predvodnici u rodnoj ravnopravnosti želi napredovati na tu poziciju. Te organizacije grade uključivu kulturu koja cijeni i poštuje ravnotežu između poslovnog i privatnog života te u kojima žene osjećaju podršku kad je riječ o poslovnom napretku. Žene koje rade u tim organizacijama odanije su svojim poslodavcima i produktivnije, osjećaju se sigurnije, ugodnije im je razgovarati o svojem mentalnom zdravlju na radnom mjestu te im je drago što imaju mogućnost fleksibilnog rada bez posljedica za njihovu karijeru. “Opće je poznato da raznolikije organizacije imaju bolje rezultate, pa ipak većina organizacija obuhvaćena našom studijom ne ostvaruje vidljiv napredak u pogledu rodne ravnopravnosti”, izjavila je Petra Bulić, direktorica i voditeljica Odjela transfernih cijena i liderica SheXO inicijative u Hrvatskoj, i dodala: “Kako bismo stvorili uključivu kulturu koja ženama omogućuje uspjeh na radnom mjestu, organizacije bi se trebale usredotočiti na otklanjanje čimbenika koji potiču stres, smanjenje stigme i stvaranje kulture u kojoj je ženama ugodno govoriti o problemima s mentalnim i fizičkim zdravljem, pomoći u ostvarenju ravnoteže između poslovnih i privatnih obveza te uvesti politike koje ženama omogućuju napredak u karijeri.”

Najčitanije iz rubrike