Osijek
HEP-TOPLINARSTVO O TRAVANJSKIM RAČUNIMA

Rok za plaćanje gradskog grijanja pomaknut do 7. 6.
Objavljeno 24. svibnja, 2024.
S obzirom na to da korisnicima gradskog grijanja još nisu stigli računi za travanj ove godine, neki su se građani javili redakciji Glasa Slavonije s upitom što je razlog kašnjenja računa i kada ih mogu očekivati na svojoj kućnoj adresi.

Zbog prilagodbe informatičkog sustava računi HEP-Toplinarstva d.o.o. za travanj ove godine distribuirani su krajnjim kupcima u Osijeku nešto kasnije nego prethodnim obračunskim razdobljima, poručili su iz HEP-Toplinarstva odgovarajući na naš upit, dodavši da će zbog kasnije dostave računa za 4./2024. krajnjim kupcima u njihovu informatičkom sustavu biti pomaknut i datum dospijeća (plaćanja) računa, koje trebaju podmiriti najkasnije do 7. lipnja 2024.

Također izvješćuju pojedine krajnje kupce da se, ako račun za travanj ipak ne dobiju do 31. svibnja 2024., jave Službi za korisnike HEP-Tolinarstva kako bi im dostavili prijepis računa.

Podsjetimo i da su sredinom ovog mjeseca iz HEP-Toplinarstva poručili korisnicima kako su započeli podešavanje regulacije u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, čime će završiti sezona grijanja 2023./2024. za približno 130.000 krajnjih kupaca spojenih na toplinske sustave u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Za podešavanje regulacije u svim toplinskim podstanicama bila su potrebna tri dana, što znači da krajnji kupci u razdoblju izvan sezone grijanja, odnosno do početka rujna 2024., imaju mogućnost provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima.

Podsjećaju da nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da su svi radovi uspješno završeni i da je sustav grijanja u zgradi spreman za prihvat toplinske energije.

- Spremnost za sezonu 2024./2025. službeno počinje 15. rujna 2024., a grijanje će se u novoj sezoni uključiti u skladu s vremenskim uvjetima - poručili su na kraju sezone grijanja iz HEP-Toplinarstva d.o.o. T. Prusina
Travanjski su računi za tzv. gradsko grijanje distribuirani kasnije zbog prilagodbe informatičkog sustava

Možda ste propustili...

PONIJELI SA SOBOM I PLASTIČNE ČEPOVE

Djeca iz Centra za autizam u posjetu Policijskoj upravi

KULTURA U PRIRODI S “LIKAROM”

Održana Likovna kolonija u Tikvešu

Najčitanije iz rubrike