Crna kronika
NA PLANTAŽAMA U BILOGORI I SLAVONIJI

Deset uhićenih zbog uzgoja marihuane na plantažama legalne konoplje
Objavljeno 22. svibnja, 2024.

ZAGREB - U akciji Uskoka i policije, prema neslužbenim podacima, uhićeno je 10 osoba povezanih s uzgojem marihuane na plantažama registriranima za uzgoj legalne konoplje.

Marihuana se, kako se neslužbeno doznaje, sadila na plantažama u Bilogori i Slavoniji, a među uhićenima je, doznaje N1, i poznati gospodarstvenik koji se bavi uzgojem konoplje.

Uskok i policija ranije su izvijestili da su na području Zagreba i još tri županije u srijedu pokrenuli akciju protiv deset osumnjičenih za udruživanje zbog kaznenih djela iz "oblasti kriminaliteta droga".

U policiji navode da su u tijeku uhićenja i hitne dokazne radnje poput pretresa i prikupljanja drugih dokaza na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policija će podnijeti kaznenu prijavu Uskoku, a uhićene osobe će predati pritvorskom nadzorniku.

Uskok dodaje da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će, kako navode, pravodobno obavijestiti javnost.

(Hina)

Najčitanije iz rubrike