Mozaik
BABY LASAGNA NAKON POBJEDE NA DORI 2024.

Meni je bitno da mogu noću zaspati znajući da sam dao sve od sebe
Objavljeno 27. veljače, 2024.
Teško je jednoj osobi posvetiti pobjedu, ali obitelj je uvijek prva, pa ju onda i posvećujem obitelji, rekao je Marko

Baby Lasagna pobjednik je Dore 2024. i predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u švedskom Malmöu. Pjesma "Rim Tim Tagi Dim" pobijedila je zbrojem glasova stručnoga domaćeg i stranog žirija te gledatelja i slušatelja HRT-a, a bila je prva i prema glasovima žirija (74 boda) i prema glasovima publike (247 bodova), osvojila je ukupno 321 bod. Prestižnu statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, Baby Lasagni uručili su prošlogodišnji pobjednici Dore, Let 3.Teška statua


U ekskluzivnom intervjuu za HRT pobjednik Dore, pravog imena Marko Purišić, podijelio je svoje osjećaje nakon trijumfa.

- Osjećam se zbunjeno, još uvijek tražim to. U sekundi se smijem, veseo sam, u drugoj sekundi plačem. Show, show od emocija - rekao je još vidljivo uzbuđen Baby Lasagna i dodao kako ga je iznenadila težina statue Dore, pa još nije siguran gdje će završiti.

- Imao sam jednu policu, mislio sam, ako ikad bude nešto novo došlo, ići će na tu policu. Ali preteška je, tako da ću morati izmisliti neku novu policu - rekao je uz osmijeh.

Na pobjedničkoj je konferenciji za novinare emotivno, sa suzama rekao kako pobjedu posvećuje obitelji.

- Teško je jednoj osobi posvetiti pobjedu, ali obitelj je uvijek prva, pa ju onda i posvećujem obitelji - rekao je Marko u emotivnome nastupu pred novinarima nakon Dore. Komentirajući velik broj glasova publike, rekao je kako se u tome momentu teško sabrati, te je još jednom svima zahvalio na podršci.

- Ne mogu vjerovati da ovo držim (statuetu Dore), danas sam našao poruku od prijatelja nakon što sam uploadao "Rim Tim Tagi Dim" na zajednički Google disk, a njegova je poruka bila: Brate, ovo trebaš slati na Doru, tako da... ovo je čudo - rekao je Marko, kojemu ovo neće biti prvo putovanje u Švedsku.

- Već sam bio u Švedskoj, i bio sam u Malmöu, nisam stigao prošetati, ali planiram. Posljednji put sam bio kamperom, trebalo nam je šest dana, ovaj put planiram ići avionom - rekao je i dodao kako nije razmišljao o pobjedi.

- Ja sam uvijek išao sa stavom da nije gotovo dok nije gotovo. Nisam razmišljao o pobjedi. Bitno mi je da damo sve od sebe, da mogu noću zaspati jer znam da sam dao sve od sebe - rekao je predstavnik Hrvatske na Eurosongu. Nije krio da je postojala trema.

- Baš kada smo ovdje, trema udara vrhunac, ali onda kada jednom iziđem na stage, nešto se u glavi preokrene i ja postanem netko drugi. Emocije će me držati do idućeg tjedna - poručio je Marko.

Podsjetimo, na natječaj Dore ove su se godine prijavile rekordne 203 skladbe, a stručni žiri odabrao je 24 skladbe koje su se borile za 16 mjesta u finalu. Među 24 originalno odabrane pjesme bila je i pjesma "Probudi usne moje", koju je trebala izvesti Zsa Zsa, međutim, ona je odustala samo dan prije objave pjesama, te je njezino mjesto popunio upravo Baby Lasagna. Na upit hoće li počastiti Zsa Zsu, rekao je da bi joj mogao platiti piće, ali za početak bi joj trebao pružiti ruku.

Bit će super


Odgovarajući na pitanja medija o svom kostimu, odnosno bijelim rukavima koji podsjećaju na prošlogodišnjeg finskog predstavnika na Eurosongu Kaarije, Marko je rekao da mu nije bilo ni na kraj pameti kako će baš rukave uspoređivati, dodavši kako su oni hrvatska nošnja.

U razgovoru za Dobro jutro, Hrvatska predstavio je svoj bend.

- Ovo je moj tim: koreografkinja Luana i koreograf Sebastian, i plesači. Ovo je Walter Ruhn, ilitiga Martin Purišić. A ovo je Mihajlo Župovski, znači, moj bend, najbolja ekipa koju sam mogao poželjeti - istaknuo je glazbenik, čija su autentičnost i iskrenost na pozornici privukle pozornost publike.

- Od malih nogu sanjao sam o tome da budem glazbenik. Shvatio sam da je biti svoj najvažnije i to sam prenio na svoje nastupe, sve drugo nema smisla - objašnjava Marko, od kojega se puno očekuje, ali, kako kaže, ne osjeća pritisak.

- Zadovoljan sam svojim poslom, očito je to publika prepoznala, i tako ću nastaviti i u Malmöu, pa što bude, bit će. Bit će super - poručio je Baby Lasagna.

Ove su godine, prvi put, kombinirani glasovi domaćih i stranih žirija. To je već postala tradicija u mnogim europskim izborima, pa je bio zanimljivo vidjeti kako nas doživljavaju neutralni, strani ljudi iz glazbenog i televizijskog businessa. Od osam stručnih žirija (četiri iz Hrvatske i četiri iz inozemstva) prvi se sa svojim glasovima javio osječki žiri, čije je rezultate pročitala Sanja Azenić. Deset glasova dobio je Let 3, a najviše, 12 bodova, dobio je Baby Lasagna za "Rim Tim Tagi Dim". Slijedili su glasovi žirija iz Ukrajine, koja je 12 bodova dala Vinku, a potom iz Rijeke, čiji je žiri najviše bodova dao Baby Lasagni. Žiri s Islanda također je nagradio Baby Lasagnu s 12 bodova, kao i žiri iz Splita. Talijanski je žiri najviše bodova, pak, dao Vinku, a njemački eugenu. Na kraju je zagrebački žiri dao 12 bodova Baby Lasagni i time je on zauzeo prvo mjesto. Potom su zbrojeni glasovi publike, kojih je bilo više od 180.000. Najviše - čak 247 bodova - dobila je pjesma "Rim Tim Tagi Dim".

Natjecanje za Pjesmu Eurovizije 2024. održat će se u Malmöu 7. svibnja (prvo polufinale), 9. svibnja (drugo polufinale) i 11. svibnja (veliko finale). Sve tri večeri prenosi HRT.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana