Osijek
RADIONICE ZA DAROVITE UČENIKE

STEM obrazovanje - ulog u budućnost
Objavljeno 25. siječnja, 2024.
Nakon što su sastavnice osječkog sveučilišta: Fakultet primijenjene matematike i informatike, Odjel za fiziku, Odjel za kemiju i Odjel za biologiju, kao partneri u projektu "Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske", već provele edukativne STEM radionice tipa "trening trenera", namijenjene visokomotiviranim učiteljima osnovnih škola, došlo je vrijeme da učitelji treneri demonstriraju unaprijeđene vještine te samostalno organiziraju i provedu STEM radionice za darovite učenike.

U prostorijama navedenog centra u OŠ "J. Kozarac" u Josipovcu Punitovačkom dva ciklusa radionica za 28 darovitih učenika petih razreda s područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije, koji su na prethodnim testiranjima pokazali najbolje rezultate, održala je za vikend prva skupina trenera, a druga će to učiniti u veljači.

Na radionici "O sole mio" učenici su s različitih aspekata promatrali utjecaj Sunca na život na Zemlji, a na radionici "Otkrijmo tajne globalnog zatopljenja" jednostavnim i učinkovitim eksperimentima proizveli su efekt staklenika. Zatim su mjerili pH-vrijednost vode prije i nakon upuhivanja CO2 ne bi li uočili razlike u dobivenim vrijednostima.

Snježana Majstorović Ergotić, koordinatorica projekta uime Fakulteta primijenjene matematike i informatike, ističe kako je uspostavom Regionalnog znanstvenog centra Slavonija još jednom pokazala da zaslužuje biti središte STEM-a.

“S obzirom na potrebe tržišta rada, koje uključuju i brz tehnološki napredak, STEM obrazovanje ključno je za ulaganje u budućnost naše osnovnoškolske djece. Učenici na ovim radionicama dobivaju priliku integrirati postojeća, ali i nova znanja iz različitih STEM područja koja su u redovitoj nastavi stjecali na svakom od STEM predmeta", kaže Majstorović Ergotić. I. Alilović
Možda ste propustili...

U KULTURNO-RAZVOJNOM CENTRU OPĆINE BILJE

Izrada kozmetike

NEVRIJEME U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

U OBŽ stabla na cestama, srušeni stupovi i oštećeni krovovi