Osijek
SV. NIKOLA U “NEVIČICI”

Vrtićaci darovali
gradonačelniku njegov portret
Objavljeno 6. prosinca, 2023.
Gradonačelnik Radić darovao je djeci pribor za crtanje, a ona su mu izvela predstavu o gradu

U prigodi blagdana svetog Nikole u srijedu je osječki gradonačelnik Ivan Radić sa suradnicima posjetio Dječji vrtić "Nevičica" na Jugu 2 te je djecu darivao bojicama i ostalim priborom za crtanje.Djeca su pripremila prigodnu predstavu o gradu i pripremama za Božić. A kako je i red, i mališani su darivali svoga gosta. Nacrtali su njegov portret i poklonili mu uokvireni crtež.


- Vidim da djeca znaju lijepo crtati, tako da će im ovaj crtaći pribor svakako poslužiti - rekao je gradonačelnik Radić i dodao: - Dječji vrtić "Nevičica" jedan je od vrtića gdje smo preuredili jedan od domarskih stanova u prostore za djecu. Tako smo radili u cijelom gradu i pametnom reorganizacijom prostora došli do toga da smo upisali svu djecu s oba zaposlena roditelja te ispunili zakonsku obvezu upisavši svu djecu stariju od četiri godine".

Podsjetio je kako je u tijeku izgradnja triju i dogradnja dvaju dječjih vrtića, ukupne vrijednosti 6,5 milijuna eura. Naglasio je da su u proteklih 30 godina u gradu Osijeku izgrađena samo dva vrtića. "Izdvajanja za vrtiće u 2024. godini iznose 9,5 milijuna eura, a 2021., kada sam postao gradonačelnik, bila su 5,5 milijuna eura. Nastavit ćemo i dalje pratiti potrebe i podizati standarde vrtića", rekao je.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Ana Mihaljević istaknula je kako je u vrtiću "Nevičica" ove pedagoške godine, prenamjenom domarskoga stana, otvorena dodatna jaslička skupina.

- Bilo nam je važno za djecu jasličke dobi naći dovoljno mjesta. Također, ovo je jedan od vrtića u kojem će se od sljedećeg kalendarske godine provoditi projekt Vrtko, u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom, a program će biti besplatan za svu djecu - najavila je ravnateljica Mihaljević.

Vesna Latinović
U čizmicama su našli darove, a ne šibe
Već u rano jutro djeca su pogledala svoje čizmice i uvjerila se da su u njima darovi, a ne šibe. Potvrdili su nam to Darko i Sofija, dvoje mališana koji su hrabro stali pred kamere. “Dobio sam autić, lego-kocke i naranče”, rekao nam je Darko te dodao da je dan prije dobro očistio svoje čizmice i stavio ih na prozor. Djevojčica Sofija rekla nam je da je na dar za Svetog Nikolu dobila jedno drvo na kojem su bili zavezani darovi. Naši mali sugovornici kažu nam da su bili dobri pa da zato nisu dobili šibe, već darove koje su željeli.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TANJA I VALENTIN HORVATEK, UDOMITELJI

Mališanima smo dali dom,
ljubav i sigurnost, zbog
njih možemo biti roditelji

2

GOST SUSRETA UGODE DAMIR DOLEŽAL, PRAVNIK I ZALJUBLJENIK U FOLKLOR

Ponosan na ljubav prema zavičaju i domovini, koje su predstavljali svijetu

3

GRADONAČELNIK ISPUNIO OBEĆANJE

Azilu za pse umjesto tri sada 17 kilovata snage