Sport
TAJLANDSKI BOKS

Muaythai Osijek Open: Nastupit će i borci iz Ukrajine
Objavljeno 1. prosinca, 2023.
Tradicionalno se u povodu obilježavanja Dana grada u Osijeku organizira i priredba u tajlandskom boksu. Tako će biti i ove godine, u subotu, 2. prosinca s početkom u 10 sati u dvorani za borilačke sportove kompleksa Gradski vrt održat će se Muaythai Osijek Open.

Organizator priredbe je Gradski i županijski savez tajlandskog boksa, čiji je predsjednik Zvonko Borbaš. To je ujedno i Prvenstvo Hrvatske za kategorije mlađih kadeta i kadeta. Na Osijek Openu borit će se u mlađejuniorskoj, juniorskoj, mlađeseniorskoj i seniorskoj konkurenciji kod žena i muškaraca, a ovogodišnje okupljanje boraca imat će međunarodni karakter. Uz domaće, nastupit će borci iz Srbije, BiH, Slovenije i Ukrajine. Riječ je o borcima koji treniraju u hrvatskim klubovima, pa tako i u Klubu za borilačke sportove HUS iz Osijeka treniraju dva ukrajinska borca.

Među stotinjak zasad prijavljenih, najviše ih je upravo iz HUS-a; njih gotovo 40 u svim dobnim uzrastima. Osječki klub bit će pojačan i borcima iz našičkog Impacta, gdje između ostaloga njeguju i tajlandski boks, borilačku vještinu koju je osamdesetih godina prošlog stoljeća popularizirao Jean Claude van Damme.

Uz osječke i našičke borce, što se tiče domaćih snaga, nastupit će i borci iz još dva kluba - Slavonije i Baranje, koji zajedno s HUS-om čine novoustrojeni gradski i županijski savez. K.L.
Možda ste propustili...

U HRVATSKU STIŽE NAJVEĆI SVJETSKI EXTREME-WELLNESS DOGAĐAJ

Veliki Spartan izazov od 100.000 eura na Hvaru

HRVATSKI VATERPOLISTI IZBORILI FINALE SP-A

Barakude po zlato: Veliki subotnji okršaj s Italijom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana