Regija
DAN POBJEDE NAD JNA

Prisjetili se rata i
našičkih heroja
Objavljeno 22. rujna, 2023.
Brojna izaslanstva odala su počast braniteljima Branku Glavašu, Slavku Marodu i Antunu Sertiću
NAŠICEPolaganjem vijenaca i svijeća, misom zadušnicom te prigodnim izložbama u Našicama je obilježen Dan pobjede nad JNA u Našicama i Dan branitelja grada.Vijence su položili članovi brojnih udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada te izaslanici Hrvatskog sabora, Vlade, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Osječko-baranjske županije. Počast su odali predstavnici PU osječko-baranjske i Općine Podgorač.

Molitvu za sve poginule, nestale i preminule branitelje predvodio je fra Vinko Brković, župnik Župe sv. Antuna Padovanskog u Našicama.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba zahvalio je svima koji su došli na obilježavanje važnog datuma u povijesti Našica, a zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić čestitao je Dan branitelja Našica.

Čestitke je uputio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Marin Mandarić, zahvalivši svim braniteljima na stvaranju slobodne Republike Hrvatske.

Prisutnima se obratio i izaslanik predsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja, general Josip Lucić, koji je kazao kako je ovaj skup sjećanja iznimno važan za stanovnike Našica i okolnih naselja, jer su u sudbonosnim trenucima shvatili da je potrebno učiniti sve za hrvatsku državu. ‘‘Bilo je to nevjerojatno vrijeme, kada je zajedništvo učinilo ono što nitko nije vjerovao. Snaga hrvatskog naroda bila je iznad svega i uspjeli smo zaustaviti agresora i izbaciti ga iz naše domovine‘‘, rekao je general Lucić.

Nakon svečanosti kod spomen-obilježja ‘’Uskrsla Hrvatska’’, u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog služena je misa zadušnica za Branka Glavaša, Slavka Maroda i Antuna Sertića, branitelje poginule u oslobađanju našičke vojarne.

Snježana Fridl
Ratne fotografije
U povodu obilježavanja Dana pobjede u OŠ kralja Tomislava postavljena je izložba dokumenata i fotografija iz Domovinskog rata u organizaciji našičkoga Zavičajnog muzeja i Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Našice. Prigodna izložba ratnih fotografija priređena je i u Domu Hrvatske, a postavila ju je našička HVIDR-a.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”