Crna kronika
TEŠKO OZLIJEĐEN U BILJU

Maloljetni kradljivac pao s krova na beton
Objavljeno 20. rujna, 2023.
Prava drama zbivala se u posljednjim satima nedjelje, nakon poziva policiji da je provalnik u jednoj od kuća na području Općine Bilje. Kako je izvijestila Policijska uprava osječko-baranjska, 83-godišnja žena je u nedjelju oko 22.40 nazvala policiju jer je vidjela nekoga u kući. Operativno dežurstvo PU odmah je na teren poslalo najbližu policijsku patrolu, da provjeri istinitost dojave.

Došavši do kuće 83-godišnjakinje za nekoliko minuta od poziva, policajci su obilazili kuću, a u jednom trenutku uočili su nepoznatu osobu kako se penje po krovu kuće namjeravajući preko krova doći do susjednog dvorišta. Policajci su pokušali nepoznatu osobu povicima zaustaviti, no u jednom je trenutku bjegunac pao s krova. Policajci su potom pohitali u susjedno dvorište, gdje su na betonskoj podlozi ugledali mladića u nesvijesti. Odmah su o tome obavijestili Hitnu pomoć, čiji su djelatnici prevezli mladića u Klinički bolnički centar Osijek.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, te je iz prikupljenih saznanja utvrđeno kako se radi o maloljetniku, u dobi od 17 godina. On je oko 22.40 kroz otvorena ulićna vrata ušao u zajedničko dvorište kuća u vlasništvu 83-godišnjakinje i 59-godišnjakinje, potom ušao u kuće i premetao stvari, nakon čega je izišao ništa ne ukravši. Nakon pružanja liječničke pomoći na Hitnom prijemu osječkog KBC-a 17-godišnjak je zadržan na liječenju. Policija će o događaju, kao i o rezultatima očevida, izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Policija je izvijestila i da je razriješila krađu bicikla koja se zbila 9. rujna ispred jedne stambene zgrade u Osijeku. Tada još uvijek nepoznati lopov ukrao je bicikl 39-godišnjaka, čime mu je nanio štetu od oko 500 eura. Nakon zaprimanja obavijesti o krađi policijska istraga dovela je do sumnjivca, a riječ je o 25-godišnjem mladiću, protiv kojega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. M.Bugarić
Najčitanije iz rubrike