Regija
POTPORE ZA STAMBENO RJEŠAVANJE

Za kupnju kuće, placa ili obnovu 92.900 eura
Objavljeno 20. rujna, 2023.
Sufinancira se i priključak na plinsku i električnu mrežu sa po 350 eura, a na vodovodnu mrežu s najviše 1100 eura
DONJI MIHOLJAC - Grad Donji Miholjac i u ovoj će godini provoditi Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih osoba na području grada.

Od 350 do 5000 €


Za tu je namjenu u gradskom proračunu osigurano 92.900 eura, koji će se zainteresiranim mladim osobama podijeliti u okviru javnog poziva koji će biti objavljen u listopadu.

Mlade osobe moći će ostvariti pomoć za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta na području grada, odnosno gradnju stambenog objekta, rekonstrukciju kuće ili stana te sufinanciranje priključka na vodovodnu, plinsku i električnu mrežu. Grad odobrava nepovratna sredstva u iznosu od 5000 eura za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta te gradnju obiteljske kuće. Potpore do maksimalno 2600 eura daju se za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća ili stanova.

Osim toga, potpore se daju za plaćanje dijela troškova za priključak na vodovodnu, plinsku i električnu mrežu. Priključak na plinsku i električnu mrežu sufinancira se u iznosu od po 350 eura, a priključak na vodovodnu mrežu financira se u iznosu do najviše 1100 eura.

Mlađi od 41 godinu


Pravo na potporu imaju obitelji u kojima prijavitelj ili njegov bračni partner nisu navršili 41 godinu prije objavljivanja javnog poziva. Osim toga, zainteresirani prebivalište mogu imati izvan područja grada pod uvjetom da stambeno pitanje rješavaju na gradskom području. Sve obitelji koje ostvare pravo na potporu moraju ostati prijavljene na adresi deset godina.

- Cilj je ove demografske mjere pomoći mladim obiteljima da dođu do vlastitog životnog prostora u Donjem Miholjcu i ostanu u njemu živjeti. Ova pomoć kreće se do 5000 eura i možda će neki reći da nije velika, no smatram da smo na ovaj način osigurali jedan početak za mlade obitelji koje su odlučile riješiti svoje stambeno pitanje na području Donjeg Miholjca – kaže gradonačelnik Goran Aladić.

Za provedbu Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih osoba na području grada Donjeg Miholjca iz gradskog je proračuna prošle godine izdvojeno 671.710 kuna. Odobrene su potpore 21 korisniku, a najviše za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta - ukupno 480.000 kuna podijeljeno je na 12 korisnika.

Pet korisnika dobilo je potporu za rekonstrukciju kuće ili stana i njima je podijeljeno ukupno 100.000 kuna. Mjeru za gradnju kuće koristile su dvije osobe, a mjeru sufinanciranja priključka na vodovodnu, plinsku i električnu mrežu također dvije osobe.

Snježana Fridl
Sufinancira se i plaćanje stanarine
Donjem Miholjcu ove godine država je odobrila sredstva za sufinanciranje troškova stanovanja mladim samcima i obiteljima s djecom u iznosu 19.4400 eura. Osigurana sredstva dodijelit će se preko javnog poziva koji je Grad već raspisao. Deset mladih osoba imat će pravo na sufinanciranje troškova stanovanja, odnosno plaćanja stanarine ako žive u iznajmljenom stanu ili kući. Mjesečna potpora za stanovanje mladim obiteljima s djecom iznosi 180 eura, a samcima i obiteljima bez djece 120 eura.

Možda ste propustili...

PRVA, MEĐUNARODNA, INTERDISCIPLINARNA

Konferencija Kontinentalna Hrvatska

NAGRADE HRVATSKI SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA

Veliki zlatni suncokret pripao Dvorcu Janković u Suhopolju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNSKA ZABAVA

34. Ladimirevački divani

2

NA ADVENTSKOM VIJENCU U PARKU NA TRGU BANA ŠOKČEVIĆA

U Vinkovcima zapaljena
prva adventska svijeća,
svijeća nade i iščekivanja

3

DONJI MIHOLJAC

Vrtićarci okitili božićno drvce