Osijek
PROFESORIMA TJELESNE KULTURE HŠSS URUČIO TRENIRKE

Pavić: Profesori su temelj školskog sporta u Hrvatskoj
Objavljeno 13. rujna, 2023.

Svim profesorima tjelesne i zdravstvene kulture s područja Osječko-baranjske županije u utorak je uručena sportska oprema kao nagrada Hrvatskog školskog sportskog saveza (HŠSS) za sudjelovanje u projektima i natjecanjima u organizaciji HŠSS-a. Riječ je o sportskim trenirkama u ukupnoj vrijednosti od 50-ak tisuća kuna (oko 7000 eura), koje im je uručio državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta i legendarni hrvatski vaterpolski reprezentativac Josip Pavić.- Ministarstvo je krajem prošle godine rebalansom proračuna uspjelo osigurati 1,05 milijuna kuna (140.000 eura) dodatnih sredstava za HŠSS, koja su ravnomjerno podijeljena svim županijskim školskim sportskim savezima. Pola dobivenog novca svaki je savez morao potrošiti za nabavu sportske opreme učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture. Neki su se odlučili za trenirke, neki za sportsku opremu i rekvizite, što je prepušteno njima na izbor - kazao je Pavić.

Izrazio je zadovoljstvo što Ministarstvo pomaže profesorima i učiteljima, koji su temelj školskog sporta u Hrvatskoj.

- Ne zaboravimo da rade s više od 200 tisuća učenika sportaša i ovo će svakako olakšati njihov rad u raznim programima koje vode, od univerzalne sportske škole, vježbaonice do projekata koji nisu direktno sportske aktivnosti, kao što je projekt "Igram, pišem, lajkam". Svake se godine uključuje sve veći broj djece sportaša, za koju su sve te aktivnosti besplatne. Program sportskih praznika pun je pogodak, radi se odličan posao i to je projekt koji je zaživio i pao na plodno tlo, te se nadam da će i u budućnosti biti više takvih akcija - poručio je Pavić.

Konstatirao je da iz godine u godinu raste izdvajanje za HŠSS, što znači da se vodi računa i o tom dijelu sporta, a ne samo o onom vrhunskom. "Još veći temelj su oni koji rade s tom djecom sportašima", zaključio je Pavić.

Predsjednik HŠSS-a Zlatko Kraljević istaknuo je kako su na Izvršnom odboru Saveza odlučili da se ta sredstva ravnomjerno podjele i da svaki županijski školski sportski savez dobije oko 50 tisuća kuna. "Školski sportski savez OBŽ-a donio je odluku da se cjelokupan iznos utroši za pomoć školama kao nagrada profesorima tjelesne i zdravstvene kulture koji su sudjelovali u nizu natjecanja i programa u organizaciji HŠSS-a", pojasnio je Kraljević.

Zamjenik župana Josip Miletić podsjetio je da će OBŽ u idućoj godini biti Europska regija sporta.

- I puno smo toga već usmjerili tomu, jer smatramo da je to pravi put za djecu i za amatere, da budu zdravi ljudi. Uvjeren sam da će dodijeljena oprema kvalitetno služiti svima onima koji se bave sportom - naglasio je Miletić.

Tomislav Prusina
MANJAK VOLJE ZA VJEŽBANJE
Marinka Sabo, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ I. B. Mažuranić u Strizivojni, poručila je kako uvijek dobro dođe još jedan komad sportske opreme. “Imamo sportsku dvoranu i vanjske terene, dovoljno opreme iako uvijek može bolje. Djece je malo, a najviše nam nedostaje dovoljno djece s dobrom voljom za vježbanje”, kaže Sabo.

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Nakon rebalansa - rekordni proračun

U ČETVRTAK I PETAK U OPĆINI BILJE

Zaprašivanje komaraca

NOVA PROMETNA PRAVILA U RASKOPANOJ RETFALI

Raskrižje Strossmayerove i Kanižlićeve bez prometa

Najčitanije iz rubrike