Crna kronika
PRIZIVNI SUD POVEĆAO KAZNU

Umjesto 6 i pol, dobio je 9 godina zatvora
Objavljeno 23. ožujka, 2023.
Visoki kazneni sud je sa šest i pol na devet godina zatvora povećao kaznu Ivanu Pavloviću (41) kojeg je zagrebački Županijski sud nepravomoćno proglasio krivim da je, pijan i pričajući na mobitel, u središtu Zagreba naletio na taksi te usmrtio njegova vozača Krunoslava Kunkušaka. Ne navodeći identitete, sud je u četvrtak priopćio da je presudom prihvatio žalbu tužiteljstva te preinačio nepravomoćno izrečenu kaznu od šest i pol godina zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Pavlović je lani krajem veljače s 2,6 alkoholnih promila te razgovarajući na mobitel automobilom prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te udario u taksi kojim je vozač Krunoslav Kunkušak vozio putnika Josipa Ivkovića. Kunkušak je na mjestu poginuo, dok je Ivković preživio, no od nesreće se nalazi u vegetativnom stanju. Uz zatvorsku kaznu optuženiku je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom svih kategorija u trajanju koje je tri godine dulje od izrečene zatvorske kazne. Prvostupanjski je sud za optuženog precijenio olakotne okolnosti, dok je otegotnim okolnostima dao premali značaj.

Precizirao je da je zagrebački Županijski sud propustio ocijeniti Pavlovićevu prijašnju višestruku prekršajnu osuđivanost zbog prometnih prekršaja te činjenicu da su žrtve u vrijeme nesreće imale 40 odnosno 32 godine, kao i posljedice kaznenog djela koje pogađaju njihove obitelji. H
Najčitanije iz rubrike