Novosti
EUROPSKA REGIJA SPORTA 2024.

Brnjac: Sportski inkubator je vrlo vrijedan projekt OBŽ-a
Objavljeno 14. ožujka, 2023.
Anušić: Ulaganje u sportsku infrastrukturu izuzetno nam je važno

S čestitkom Osječko-baranjskoj županiji na ostvarivanju titule Europske regije sporta 2024. godine, započeo je u ponedjeljak u Osijeku sastanak na kojemu je Nikolini Brnjac, ministrici turizma i sporta, domaćin bio Ivan Anušić, osječko-baranjski župan."Osječko-baranjska županija - Europska regija sporta 2024." bila je središnja tema tog sastanka, a novinarima je nakon njega, od programa i projekata koji su joj prezentirani, ministrica posebno istaknula projekt sportskog inkubatora. "Sportski inkubator je odlična ideja i vrlo vrijedan projekt koji će također biti određen u smjeru cijelog projekta Europske regije sporta, a namijenjen je za djecu i mlade te kako ih što više privući i usmjeriti u za njih najbolji sport. Ministarstvo turizma i sporta svakako stoji uz Osječko-baranjsku županiju kroz ulaganja u sportsku infrastrukturu i druge projekte. Cilj Vlade RH upravo je ulaganje u takvu infrastrukturu kako bi bila svima dostupna, ponajprije mladima i djeci, a upravo je raspisan javni poziv za sportsku infrastrukturu u iznosu od četiri milijuna eura. Razgovarali smo i o sredstvima iz NPOO-a gdje je osigurano oko 40 milijuna eura za aktivni turizam", rekla je Nikolina Brnjac i dodala da je naglasak sastanka bio upravo na buduća ulaganja na području Osječko-baranjske županije.

Ivan Anušić istaknuo je kako se Osječko-baranjska županija uvijek javljala na natječaje ovog ministarstva te na taj način realizirala niz vrijednih projekata. "Ulaganje u sportsku infrastrukturu, posebice s pogledom na ono što nas čeka sljedeće godine, izuzetno nam je važno, a u tome će nam trebati pomoć Ministarstva i Vlade. Također, upoznao sam ministricu s projektom sportskog inkubatora (na prostoru bivšeg OLT-a, nap.a.), koji će ići u realizaciju kako je i zamišljen, a potporu smo dobili i od Ministarstva", istaknuo je župan Anušić te ministricu Brnjac pozvao na sastanak kojim će se započeti obilježavanje Europske regije sporta 2024. godine. Anušić je rekao kako su u tijeku pripreme i aktivnosti koje su predstavljene Europskoj komisiji prilikom nominacije za ovu titulu. "Tu se prije svega radi o sportskoj infrastrukturi koja obuhvaća ulaganja u dvorane, terene i različita borilišta, ali i o potpori sportskim udrugama i klubovima na jedan drugačiji i bolji način te uključivanje međunarodno poznatih sportaša s područja naše županije", rekao je župan.

Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka, potvrdio je partnerstvo Grada i Županije u ovim aktivnostima i projektima. "Osječko-baranjska županija i Grad Osijek djeluju kao jedno, zajedno smo i u ovom projektu te dajemo punu podršku Županiji u svemu što je bilo potrebno u prijavi, kao i u provedbi ovog vrijednog projekta", izjavio je Vulin. Potvrda suradnje je i namjera zajedničke realizacije nove nastavno-sportske dvorane u Osijeku.

Dario Kuštro
RAZVOJ KONTINENTALNOG TURIZMA
Novinari su upitali ministricu Brnjac o planovima za razvoj kontinentalnog turizama, u kojem Osječko-baranjska županija bilježi zapažene rezultate. Ministrica je kazala da je usvojena Strategija razvoja održivog turizma do 2030. godine, čiji je prvi cilj razvoj cjelogodišnjeg i ravnomjerno razvijenog regionalnog turizma. “Provođenje je već počelo kroz pozive iz NPOO-a, gdje je najveći dio sredstava također upućen kroz usmjeravanje i razvoj javne turističke infrastrukture, nove proizvode, podizanje smještajnog kapaciteta i kvalitete, razvoj zdravstvenog i sportskog turizma. I o tomu smo ovom prigodom razgovarali, jer upravo Osječko-baranjska županija, kao i cijela Slavonija i Baranja, ima golem potencijal. Prema broju prijava koje su se pojavile na ovom pozivu možemo vidjeti da su projekti odlični i ima ih mnogo te se nadamo njihovoj odličnoj realizaciji. Riječ je o 289 milijuna eura, a s ostalim sredstvima Vlada je za cijelo ovo razdoblje osigurala ukupno 1,27 milijardi eura”, izjavila je ministrica.

Možda ste propustili...

PRVI PUT JEDINSTVEN ISPIT IZ HRVATSKOG JEZIKA

Započeli ispiti državne mature

Najčitanije iz rubrike