Mozaik
ORGANIZIRANO PRVO PRVENSTVO GRADA ZAGREBA U KVIZU

Pobjeda pripala Kvizu petkom,
ekipi lovca Kreše iz “Potjere”
Objavljeno 24. veljače, 2023.
Pivana je bila domaćin jedinstvenog kvizaškog natjecanja koje organizira Hrvatski kviz savez. Koncept je bio sljedeći: ugostiteljski objekti preporučili su top-ekipe s njihovih kvizova, tako da je to bio svojevrsni "the best of the best". Kup nosi ime po Miloradu Rukavini, veteranu kvizaške scene Zagreba. To je ujedno bilo i prvo prvenstvo grada Zagreba takvog tipa, natjecalo se 18 ekipa po četiri člana, a među natjecateljima je, uz prekaljene kvizaše, bilo poznatih lica, kao što su Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa.

Pobjedu je odnijela ekipa Kviz petkom (ugostiteljski objekt Tik Tak), predvođena lovcem Krešom, na drugom mjestu bili su Filmski kviz u VIB-u (Vintage Industrial Bar), a treće su podijelile ekipe Dkvizd (Caffe bar D) i Animatori sivih stanica (Mrav).

- Do sada smo mogli uspoređivati snagu pojedinih igrača ili timova, no ova ideja je sjajna jer se na taj način mogu uspoređivati i baze u kojima su pojedini kvizaši poniknuli. Isto je tako primjereno da se oda počast Miloradu Rukavini, čovjeku koji je nastupio na svim kvizovima koje je organizirala Televizija Zagreb i Hrvatska televizija, a bio je redovit i na mnogo zagrebačkih pub-kvizova. Čast nam je što smo upravo mi, kao ekipa možda i najstarijeg zagrebačkog aktivnog pub-kviza, osvojili premijerno izdanje Mikijeva memorijala - izjavio je Krešimir Sučević Međeral iz pobjedničke ekipe.

Kviz je održan u formi pub-kviza, s 42 pitanja općeg znanja. Pobjednici su osvojili prijelazni unikatni trofej dizajnera Dariana Bakliže. Za nagrade se pobrinuo Staropramen, pa su prve tri ekipe osvojile vrijedne nagrade.

- Uvijek nam je drago organizirati novo natjecanje kojim promoviramo i potičemo kulturu kvizova, a ujedno smo povezali zagrebačku kvizašku scenu. Osim toga, želimo čestitati pobjednicima i zahvaliti Staropramenu na podršci i nagradama - poručila je Petra Lypolt, dopredsjednica Hrvatskog kviz saveza.

Hrvatski kviz savez nastavlja s redovitim inicijativama s ciljem širenja i dijeljenja znanja te povezivanja kvizaša. Više informacija dostupno je na Facebook stranici Hrvatskog kviz saveza. T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJPOPULARNIJA ŠVEDSKA GRUPA SVIH VREMENA

Bjorn iz ABBA-e: Naš bend ima tako glupo ime

2

DESTINACIJA DOBRE GLAZBE

Na Jarunu počinje
INmusic, trodnevna
svečanost rock glazbe

3

STIGLA VODA!

Turistima Capri opet dostupan